Motie Stadspartij om vestiging Bie Zefke op Odasingel 86 tegen te houden verworpen

25 sep , 20:00 Nieuws
odasingel 86 sittard biezefke
Tijdens de raadsvergadering van 19 september jongstleden diende de Stadspartij Sittard-Geleen-Born een motie vreemd aan de orde van de dag in.
Met de motie riep de fractie van de Stadspartij het college van B&W op om de verhuizing van Bie Zefke naar het pand Odasingel 86 te stoppen. Bie Zefke is een gastvrij inloophuis dat speciaal is opgericht om dak- en thuislozen te ondersteunen
Volgens de Stadspartij is de locatie Odasingel 86 niet geschikt vanwege het grote aantal ouderen dat in de omgeving woont en onderschat het college van B&W welke maatschappelijke onrust dit in de wijk Baandert en aangrenzende wijken veroorzaakt. De fractie verwijt het college dat het de keuze voor deze "gevoelige" locatie niet in de raad bespreekbaar heeft gemaakt. Met de motie roept de Stadspartij het college onder meer op om op zoek te gaan naar een andere locatie voor Bie Zefke.
De motie kon op weinig steun in de gemeenteraad rekenen: alleen indiener de Stadspartij stemde voor (3 stemmen voor), alle andere fracties stemden tegen het voorstel (31 stemmen tegen).