Na een jaar zonder heeft Sittard met prins Ruud II weer een stadsprins

08 jan 2023, 8:11 Nieuws
ruud rousseau stadsprins ruud ii marotte
In een uitverkocht Forum Theater in Sittard werd zaterdagavond Ruud Rousseau geïnstalleerd als negentigste stadsprins van Sittard.
Nadat prins Thierry I (Dirkx) in januari 2022 was afgetreden werd geen nieuwe prins benoemd. De reden daarvoor was dat het toen nog niet duidelijk was welke activiteiten er met carnaval door konden gaan.
Sittard heeft daarmee vanaf nu na een prinsloos jaar weer een stadsprins. Ruud Rousseau werd op 12 november tijdens de eerste Alaaf-Trap van de Marotte op de Markt uitgeroepen tot prins carnaval 2023. Zaterdagavond vond de installatie plaats tijdens de Plök en Vaerezitting, waarin ditmaal niemand viel te plökke, maar waarin dus wel iemand van vaere kon worden voorzien.
Voorafgaand aan de installatie van prins Ruud II benoemde de Wieze Raod van De Marotte allereerst Peet van Erp vanwege zijn grote inzet voor het Sittardse carnaval tot Ridder in de Orde van de Pappegey. Vervolgens bewezen de Auwt Prinse dat zij ook zonder een traditioneel lijdend voorwerp in de vorm van een zojuist uit zijn functie ontslagen hoogheid een prima Groosse Nómmer op de planken weten te brengen.
Na de installatie van prins Ruud II barstte er een waar vastelaovesconcert los, waarin Paul-Jean Jessen, Cyrille Niël en Jan van Daal in een uniek samenspel met de 23-koppige Big Band Time Out klassieke Zittesje vastelaovesleidjes in een nieuw jasje ten gehore brengen. Vervolgens werd er volop gesjoenkeld met de Limburgse nachtegaal Beppie Kraft. Als uitsmijter deed Big Band Time Out er nog een schepje bovenop met Limburgse carnavalsliedjes, die door de eigen zanger en zangeres van de band worden gezongen.