Nacht van de nacht op 26 oktober

18 okt 2019, 11:11 Nieuws
meteoor
In de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober wordt de klok weer een uur achteruitgezet en is de zomertijd voorbij.
Om aandacht te geven aan het donker, wordt er de jaarlijkse Nacht van de Nacht georganiseerd. Ook Kasteelpark Born doet daaraan mee.


Lezing

Astronoom Henk Bril komt naar het Kasteelpark in Born en zal rond 18:15 uur een lezing geven. Het thema dit jaar is "Gevaar uit het Heelal! Gaan wij de dinosaurussen achterna?", over de mogelijke inslagen van meteorieten en kometen. Hij zal zijn kennis delen en zijn prachtige foto's laten zien. Vanaf 18:00 uur is het park open en kun je plaats nemen in het overdekte horecagebouw.
Als je nu iets minder graag luistert en toch wilt meedoen, dan kun je aan de slag bij de knutseltafel om een mooi ruimteknutselwerk te maken.

Donkerwandeling en warme chocomel

Na het verhaal van Henk gaan we in de directe omgeving van Born een wandeling door het donker maken (zonder zaklamp!) samen met gidsen van IVN en sterrenkundevereniging Galileo. Om 19.15 uur vertrekt de donkerwandeling bij de poort van het Kasteelpark. Als we terug zijn, staat er warme chocomel klaar! Bij helder weer kun je door de sterrenkijkers een kijkje nemen. Ook het IVN home is geopend. Hier kun je o.a. nachtdieren van dichtbij bekijken. Om 21.00 uur gaat de poort dicht. Trek je wel warme kleren aan?
De Nacht van de Nacht in Kasteelpark Born is gratis toegankelijk.

Leukste uitje van Limburg?

Kasteelpark Born is een van de genomineerden voor Leukste Uitje van Limburg 2020. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Het Land van ANWB. Heeft u uw stem nog niet uitgebracht? Dit kan nog tot en met 3 november 2019 via de website www.anwbleuksteuitje.nl of via de snelkoppeling op de Facebookpagina van het Kasteelpark. Als u de QR-code scant, komt u gelijk op de stempagina van het Kasteelpark.

Openingstijden

Kasteelpark Born is tot en met 3 november dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Vanaf 4 november is het wintertijd in het park. Het Kasteelpark is dan op woensdag en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur geopend.
De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 8,50 voor volwassenen. Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00.