Nacht van de Nacht wil lichtvervuiling op de kaart zetten

14 okt , 13:05 Nieuws
nacht van de nacht 2024
Op zaterdag 26 oktober vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats, om het belang van donkere nachten te onderstrepen.
Dit jaar roepen de organisatoren iedereen op om de Nacht van de Nacht te promoten en lichtvervuiling op de kaart te zetten én om duidelijk te maken hoe te genieten van de mooie donkere nacht.
Hoe kun je meedoen aan de Nacht van de Nacht?

Organiseer een activiteit

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door heel Nederland honderden activiteiten georganiseerd. Dit mag van alles zijn: nachtkanoën, nachtwandelingen, nachtfotografie, diner in the dark etc. Meld je activiteit aan op de website van de Nacht van de Nacht!

Deel de boodschap

Lichtvervuiling wordt steeds meer een probleem. De biodiversiteit lijdt eronder. Help mee de Nacht van de Nacht en het thema lichtvervuiling op de kaart te zetten en nog meer mensen hiermee in aanraking te laten komen. In de speciaal hiervoor ontwikkelde toolbox vind je gratis materialen die je daarvoor mag gebruiken (sociale media posts, posters, banners etc.). Zoek je iets specifieks? Neem dan contact op met een van de projectleiders om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen.
Deel je iets op sociale media? Maak dan gebruik van de tags #nachtvandenacht #nachtvandenacht2024 #gajemeeuit #lichtuit #zintuigenaan.