Nancy Kaufmann stopt als gemeenteraadslid

22 nov 2022, 21:00 Nieuws
nancy kaufmann cda
Vandaag heeft Nancy Kaufmann (CDA) aangegeven dat zij wegens gezondheidsredenen haar functie als raadslid neer moet leggen.
“Nancy heeft zich eerst als commissielid en later als raadslid altijd met hart en ziel ingezet voor de inwoners van onze stad. We zijn als CDA-fractie Nancy zeer dankbaar voor alles wat zij in de lokale politiek voor de inwoners en onze partij heeft betekend. Natuurlijk wensen wij haar veel beterschap en sterkte met haar gezondheid en tevens alle goeds toe voor de toekomst,” zo meldt de lokale CDA-fractie.
Nancy neemt tijdens de raadsvergadering van 15 december officieel afscheid als CDA-raadslid. Zij wordt opgevolgd door Bas Hoedemakers, die tijdens diezelfde raadsvergadering wordt beëdigd als CDA-raadslid. Bas (31) woont in Sittard en is beslist geen nieuwkomer in de Sittard-Geleense politiek. Hij fungeerde al eerder als commissielid en rondevoorzitter binnen de gemeentepolitiek en was tevens jarenlang partijvoorzitter van de Stadspartij. In de periode na de verkiezingen heeft hij zijn lidmaatschap van de Stadspartij opgezegd om zich vervolgens aan te sluiten bij het CDA.
Nancy Kaufmann ging hem met die overstap van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born naar het CDA voor. Voor die overstap was Kaufmann fractieleider van de Stadspartij. Nota bene op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen (15 maart) ontstond er onrust binnen de Stadspartij en een conflict met partijgenoot Ton Raven, nadat hij op social media hard had uitgehaald naar gob-kopstuk Pieter Meekels. De Stadspartij maakte tot de verkiezingen deel uit van een coalitie met gob en CDA. Door de opstelling van Raven ontstond een onoverbrugbare kloof die haar ertoe aanzette met haar zetel over te stappen naar het CDA.
Kaufmann treedt met pijn in het hart terug. “Ik genoot van het politieke werk en de dossiers die ik behartigde. Dat ga ik erg missen. Maar het is omwille van mijn gezondheid beter dat ik mijn werk als raadslid neerleg. In de persoon van Bas Hoedemakers heb ik een uitstekende opvolger.”
Hoedemakers vindt dat enige uitleg op zijn plaats is. “Immers heb ik, als gevolg van de gebeurtenissen na 15 maart, in de afgelopen turbulente en lastige tijd op politiek vlak afscheid genomen van de Stadspartij. Een partij waarvoor ik mij 9 jaar lang heb ingezet als commissielid, rondevoorzitter en partijvoorzitter. Echter de gebeurtenissen in de periode na de afgelopen verkiezingen en de daaruit voortvloeiende gevolgen hebben onlangs het voltallige bestuur van de Stadspartij doen besluiten gezamenlijk alle bestuursfuncties neer te leggen. Dit uiteraard na een passende overdracht aan het nieuwgevormde bestuur. Naast het neerleggen van het voorzitterschap heb ik destijds ook besloten mijn lidmaatschap van de partij op te zeggen. Daar de ingezette koerswijziging niet meer paste bij mijn eigen politieke standpunten.”
In de daaropvolgende periode besloot Hoedemakers om zich op de achtergrond voor het CDA in Sittard-Geleen in te zetten. “Ik had niet verwacht dat deze achtergrond rol zo snel een plaats op de voorgrond zou worden. Het besluit van Nancy begrijp ik volledig, je eigen gezondheid is een groot goed en staat op de eerste plaats. Ik ga ervanuit dat ik voor raad en hulp altijd bij haar mag aankloppen.”