Nieuw onderkomen voor ZMC van kapelaan Guus van der Wegen

09 sep 2019, 12:20 Nieuws
zmc kapelaan guus van der wegen
De ZaterdagMiddagClub, een populaire kinderclub in de Sittardse binnenstad, trekt onder leiding van kapelaan Guus van der Wegen wekelijks tientallen kinderen.
De kapelaan organiseert er samen met een groot team vrijwilligers wekelijks leuke activiteiten voor kinderen uit de hele regio. Álle kinderen zijn welkom, ongeacht hun afkomst of geloofsovertuiging.
De populaire club mocht de afgelopen jaren gebruik maken van een leegstaand bedrijfspand aan de Leyenbroekerweg. Maar omdat de eigenaar van het pand er nu een huurder voor heeft moest de club op zoek naar een nieuw onderkomen.
Patrick Brouwers, CDA-raadslid en al jarenlang vrijwilliger bij de ZMC, werd benaderd om gesprekken met de Gemeente Sittard-Geleen te starten voor een nieuwe locatie. En die gesprekken hadden succes: vanaf komende zaterdag, 14 september, gaat de club vol enthousiasme verder met zijn activiteiten in het voormalige DaCapo College aan de President Kennedysingel.
Afgelopen zaterdag kwam de ZMC voor het laatst samen op het oude adres. De verhuizing werd symbolisch ingezet in de vorm van een lange stoet trapskelters, waarmee de kinderen onder leiding van kapelaan Guus van de Leyenbroekerweg naar de Kennedysingel reden.