Nieuw Talent Orkest verder als Paek Laef Bend

18 jun 2023, 18:00 Nieuws
nieuw talent orkest concert 01
Harmonie Sint Joseph in Sittard heeft er sinds zaterdagavond een orkest bij: de Paek Laef Bend.
Onder die naam gaan 35 van de 39 muzikanten, die deel uitmaakten van het Nieuw Talent Orkest, samen verder als vierde loot aan de Paek-stam. De Sittardse harmonie heeft daarmee nu naast het leerlingenorkest, een slagwerkgroep en het A-orkest nu ook een groep enthousiastelingen die op latere leeftijd de stap naar het bespelen van een muziekinstrument hebben gezet.
In tien weken tijd wist dirigent Roy Deuss, samen met een aantal 'muziekbuddies' uit A-orkest en leerlingenorkest, de leden van het Nieuw Talent Orkest - waarvan op herintreders na niemand een noot kon lezen, laat staan een muziekinstrument in de handen had gehad - klaar te stomen voor hun eerste concert. Dat vond zaterdagavond plaats in een aangenaam koele hal van Ligne. Zo'n tweehonderd familieleden, vrienden, bekenden en belangstellenden woonden die eerste vuurproef van het nieuwbakken orkest bij.
Sinds de eerste bijeenkomst in maart leerden de 39 nieuwelingen niet enkel een instrument te bespelen, maar studeerden zij ook een aantal muziekstukken in die zaterdagavond ten gehore werden gebracht: Trumpet Voluntary, Housepets, Meerstemmige Klanken, Introductie, Papago, Blazersschool, Royal Fanfare en als afsluiter het bij iedereen welbekende In München steht ein Hofbräuhaus (Eins, zwei, g'suffa). Eenvoudige werken die zich uitstekend lenen voor beginnende muzikanten en het ervaren van het plezier van het samen muziek maken.
Behalve het Nieuw Talent Orkest werkte ook het leerlingenorkest van de harmonie mee aan dit bijzondere concert.
Roy Deuss blijft dirigent bij De Paek Laef Bend, die zo snel mogelijk wil beginnen met het instuderen van een nieuw repertoire. Hij is zeer te spreken over het aanstekelijk enthousiasme van de nieuwe muzikanten, waarbij de hele Paek-familie zich betrokken voelt.