Nieuwe busdienstregeling Zuid-Limburg 22 mei 2016

17 mei 2016, 7:20 Nieuws
gj8xhjgzaf9h0i8cp8ahix0eb openbaar vervoer station sittard 16 9 veolia bussen
Met ingang van zondag 22 mei 2016 wijzigt openbaar vervoerder Veolia Transport Limburg de dienstregeling van de bussen in Zuid-Limburg.
Dit betekent gewijzigde aankomst- en vertrektijden en in een aantal gevallen een gewijzigde route. De wijziging is mede een gevolg van de bouw van de ondergrondse fietsenstalling bij het station in Maastricht.
Door de bouwput voor de ondergrondse fietsenstalling zijn het Stationsplein en delen van de Stationsstraat, Parallelweg en Spoorweglaan in Maastricht vanaf eind mei gedurende 1,5 jaar afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent overlast voor alle verkeersdeelnemers, maar vooral ook voor de OV-reiziger. Bussen kunnen niet meer via de Stationsstraat en de Spoorweglaan rijden en de stadslijnen kunnen niet meer stoppen bij de perrons onder de overkapping. Daarom moeten alle bussen van en naar het busstation Maastricht gedurende de werkzaamheden via de St. Maartenslaan rijden en stoppen alle bussen op het resterende (streek)gedeelte van het busstation. Dit betekent extra rijtijd voor de buslijnen naar Maastricht Zuid en Oost. Om de aansluitingen met de overige lijnen zo veel mogelijk in stand te houden is het noodzakelijk de dienstregeling in heel Zuid-Limburg enigszins aan te passen.

Tijdens de bouw

Tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling blijft het openbaar vervoer gewoon rijden. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd om bereikbaarheid te garanderen en de overlast zoveel mogelijk te beperken. Samen met de gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar doet Veolia er alles aan om de hinder voor de OV-reizigers tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.
Kijk voor meer informatie over de dienstregeling op www.veolia-transport.nl
. Hier zijn ook de wijzigingen te downloaden en dienstregelingboekjes te bestellen. Dienstregelingboekjes zijn ook te koop bij de servicepunten van Veolia Transport.
voor meer informatie over de nieuwe indeling van het busstation, de bereikbaarheid van de stad en actuele reisinformatie.
Wilt u meer weten over de bouw van de ondergrondse fietsenstalling? Zie www.fietsenstalling-maastricht.nl .

Wijzigingen busdiensten op Sittard-Geleen

  • Lijn 11 Sittard - Einighausen - Urmond - Stein - Elsloo - Beek - Geleen - Sittard
    In verband met een afgezet fietsparcours op het bedrijventerrein Fortuna, stopt lijn 11 's avonds na 18.00 uur niet meer bij de haltes Europaboulevard/Sabic en Stadion. Lijn 11 stopt in de avonduren wél bij de halte Sportzone. Vanaf de start van de werkzaamheden aan de brug over het kanaal in Berg aan de Maas in het voorjaar van 2016, rijdt lijn 11 niet meer via Berg aan de Maas. De provincie Limburg zorgt voor een alternatieve lokale vervoeroplossing.
  • Lijn 12 Sittard - Geleen - Beek - Elsloo - Stein - Urmond - Einighausen - Sittard
    In verband met een afgezet fietsparcours op het bedrijventerrein Fortuna, stopt lijn 12 's avonds na 18.00 uur niet meer bij de haltes Europaboulevard/Sabic en Stadion. Lijn 12 stopt in de avonduren wél bij de halte Sportzone. Vanaf de start van de werkzaamheden aan de brug over het kanaal in Berg aan de Maas in het voorjaar van 2016, rijdt lijn 12 niet meer via Berg aan de Maas. De provincie Limburg zorgt voor een alternatieve lokale vervoeroplossing.
  • Lijn 13 Sittard - Sportcentrum - Kemperkoul
    In verband met reconstructieplannen van de gemeente Sittard-Geleen vervalt de halte Tudderenderweg. Op loopafstand liggen de haltes Rembrandtstraat en Hemelsley.
  • Lijn 41 Sittard - Doenrade - Oirsbeek - Hoensbroek - Heerlen - Stadion Parkstad Kerkrade
    In de avonduren wijzigen de aankomst- en vertrektijden tussen Sittard en Heerlen. Hierdoor verbeteren de overstapmogelijkheden bij het busstation Hoensbroek.
  • Lijn 59 Sittard - Geleen - Beek - Vliegveld MAA - Meerssen - Rothem - Maastricht - Maastricht Centrum
    Wijziging aankomst- en vertrektijden op het traject Nazareth - Maastricht Station. Lijn 59 rijdt voortaan vanaf Maastricht Station door naar Maastricht Centrum, via de haltes Mosae Forum, Boschstraat / Maagdendries en Boschstraat / Markt.
  • Lijn 110 Sittard - Einighausen - Chemelot Campus - Urmond - Berg a/d Maas
    In verband met een afgezet fietsparcours op het bedrijventerrein Fortuna, stopt lijn 110 's avonds na 18.00 uur niet meer bij de haltes Europaboulevard/Sabic en Stadion. Lijn 110 stopt in de avonduren wél bij de halte Sportzone. Vanaf de start van de werkzaamheden aan de brug over het kanaal in Berg aan de Maas in het voorjaar van 2016, rijdt lijn 110 niet meer via Berg aan de Maas. De provincie Limburg zorgt voor een alternatieve lokale vervoeroplossing.
  • Lijn 111 Sittard - Einighausen - Chemelot Campus - Urmond - Stein - Elsloo - Beek - Neerbeek - Geleen - Sittard
    In verband met een afgezet fietsparcours op het bedrijventerrein Fortuna, stopt lijn 111 's avonds na 18.00 uur niet meer bij de haltes Europaboulevard/Sabic en Stadion. Lijn 111 stopt in de avonduren wél bij de halte Sportzone.
  • Lijn 112 Sittard - Geleen - Neerbeek - Beek - Elsloo - Stein - Urmond - Chemelot Campus - Einighausen - Sittard
    In verband met een afgezet fietsparcours op het bedrijventerrein Fortuna, stopt lijn 112 's avonds na 18.00 uur niet meer bij de haltes Europaboulevard/Sabic en Stadion. Lijn 112 stopt in de avonduren wél bij de halte Sportzone.