Nieuwe KènjerSjurie geïnstalleerd op de Heksesjans in de Optoch-hal

10 feb 2023, 16:11 Nieuws
kenjerjury 2023 kenjeroptoch
Komende zondag trekt de altijd bijzonder kleurrijke Kènjeroptoch door de straten van het centrum van Sittard.
In 2020 werd de kinderoptocht letterlijk afgeblazen vanwege stormachtige weersomstandigheden. Die storm woedde vervolgens in figuurlijke zin ook in 2021 en 2022 door, nu ten gevolge van de coronapandemie. Maar zondag 12 februari is alles weer zoals vanouds en beleeft Sittard zijn traditionele opwarmdag voor het carnaval dat in de loop van komende week van start gaat met de Nach van 't Awt Wief.
De deelnemers aan de kinderoptocht kunnen diverse eervolle prijzen winnen, die worden toegekend door een jury. En omdat het hier om de kinderoptocht gaat is er tevens een KènjerSjurie actief. Deze bestaat dit jaar uit 6 kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. De Optochtjury vraagt ieder jaar de medewerking van enkele basisscholen uit onze stad om leerlingen af te vaardigen voor de KènjerSjurie.
Woensdagmiddag werd in de Optochthal de nieuwe KènjerSjurie geïnstalleerd. De KènjerSjurie beoordeelt tijdens de Kènjeroptoch samen met de jury de deelnemende Kèrkes (wagentjes gemaakt door kinderen). Daarnaast beoordeelt de KènjerSjurie de speciale prijs Sjoons Verkleijde (mooist verklede) en reikt de winnaar van deze speciale prijs een eigen KènjerSjurievaantje uit. De KènjerSjurie is te herkennen aan een speciale Sjteek (juryhoed).
De leden van de KènjerSjurie van dit jaar zijn Indy Neis, Reva Kruiskamp, Ellis van den Oever, Maud Peeters, Elisa Petit en Maartje Verblakt.