Nieuwe KFC geopend in Sittard-Geleen

01 sep 2015, 12:16 Nieuws
kfc sittard geleen eerste klanten
Velen hebben er reikhalzend naar uitgekeken en kunnen er vanaf vanochtend 11:00 uur terecht: de nieuwe KFC-vestiging in Sittard-Geleen is open.
De échte liefhebbers kampeerden er zelfs een nacht voor de deur om als eerste naar binnen te kunnen. Dat deden Joris en Ashwin van de internationale studentenvereniging Pindos. "We zijn echte liefhebbers en hebben dit al eens eerder gedaan. Je moet er wat voor over hebben!" Opvallend was dat klokslag 11:00 uur de Drive Thru al direct vol liep.
kfc sittard geleen eerste klanten 1
De eerste bestellingen worden opgenomen.
En ook het personeel stond met gezonde plankenkoorts op de eerste klanten te wachten. Ze hadden er na weken van training en voorbereiding al een feestje opzitten, want maandagmiddag werd de nieuwse KFC-vestiging officieel en in besloten kring geopend door wethouder Pieter Meekels, KFC-Nederland directeur Mark van 't Loo en franchisenemer Roy Sambo.
Officiële opening KFC Sittard-Geleen
De nieuwe vestiging van Kentucky Fried Chicken in Sittard-Geleen biedt werk aan 60 personen. Een deel van de werknemers zijn conform afspraak met de gemeente Sittard-Geleen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die nu weer aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Vijf mensen zijn nog in opleiding en zeven zijn er al in dienst.
De toegang tot een groot achterland, de bereikbaarheid en de ligging vlakbij de grootste bioscoop van Limburg en nabij drukke lokale verkeersaders en een provinciale weg zijn voor KFC beslissend geweest om zich in de fusiegemeente - precies op de grens van Sittard en Geleen - te vestigen. Het restaurant is gevestigd aan de Westelijke Randweg 40.
Limburgse leiding
De nieuwe KFC wordt geleid door de Limburgse Tineke Wagemans. "Het is harstikke gaaf om te starten in ons nieuwe pand. Samen met mijn zestig collega's komen we uit de regio waardoor we dichtbij de mensen staan en letter en figuurlijk de taal spreken. De KFC-kwaliteit kunnen we hierdoor met een lokale touch aanbieden", aldus de Restaurant General Manager.
Er zijn 140 zitplaatsen en er is een speelruimte voor kinderen. Ook kunnen mensen vanuit hun auto bestellen in de Drive Thru. In het restaurant zijn verschillende zones gecreëerd. Gasten kunnen er terecht voor een snelle snack, lunch of avondmaaltijd. Het restaurant is na Maastricht, Heerlen, Venlo en Roermond het vijfde restaurant van KFC in Limburg.
Openingstijden
KFC is dagelijks geopend vanaf elf uur 's ochtends. De zaak sluit om middernacht, met uitzondering van de vrijdag en zaterdag: dan gaan de deuren om een uur 's nachts dicht.
Over KFC
KFC, met hoofdkantoor in Louisville, Kentucky, is een Amerikaans merk met een kleurrijke historie van succes en innovatie sinds 1952. Het begon allemaal met een kok die In 1940 de laatste hand legde aan wat later bekend zou worden als KFC's Original Recipe; een mix van geheime kruiden en specerijen die hij op de achterkant van zijn keukendeur schreef. Die kok was Colonel Harland Sanders en vandaag de dag is KFC de populairste kiprestaurantketen ter wereld met meer dan 18.000 restaurants in 115 landen wereldwijd. Bij KFC staan nog steeds koks in de keuken van ieder restaurant, die de hele dag door Original Recipe, Hot & Spicy en Crispy chicken vers bereiden volgens Colonel Sanders' receptuur. Nederland telt inmiddels 47 KFC restaurants en de komende jaren zullen er 5 tot 10 nieuwe KFC restaurants per jaar worden geopend.