Nieuwe organisatie zet 't Kanón van 't Balkón voort

28 dec 2019, 20:11 Nieuws
beppie kraft op t balkon van t kanon
Een van de grote festivalachtige evenementen daags voor het losbarsten van de Limburgse Vastelaovend is 't Kanón van 't Balkón, dat elk jaar op de Markt van Sittard wordt gehouden.
Sjtadskapel 't Trumke en 't Tröötje organiseerde 't Kanón in 2004 voor het eerst en zag het evenement vervolgens gestaag uitgroeien tot een publiekstrekker van jewelste. Na 15 jaar deze 'vastelaoveskar' te hebben getrokken gaf men aan op zoek te zijn naar verse krachten die de organisatie voortaan voor hun rekening wilden nemen. Dat lukte vorig jaar nog niet, maar inmiddels staat er een enthousiast nieuw team klaar dat het trekken van het affuit met veel enthousiasme overneemt van de 'founding fathers'.
beeldmerk kanon van t balkon
Het nieuwe team is tot stand gekomen op initiatief van Societé Zitterd. En Societé Zitterd is de nieuwe organisatie waarin het Optoch Kommitee Zitterd, de Senaat en de Auw Prinse samen optrekken om een aantal belangrijke carnavalsactiviteiten in Sittard voor de toekomst te behouden en uit te bouwen.
De nieuwe organisatie die 't Kanón van 't Balkón Editie 2020 organiseert belooft de carnavalsvierder nóg meer spektakel dan in voorgaande jaren. Op 22 februari 2020 om 23:11 uur wordt met de sleuteloverdracht en het afschieten van het Kanón het officiële startschot gegeven voor de Vastelaovend in Zitterd. In de aanloop daarnaartoe verzamelen zich vanaf 16:30 uur vele duizenden feestvierders op de Markt. Zij worden vermaakt door meer dan 60 artiesten, waaronder tal van lokale en Limburgse toppers. "Deze editie zal alle voorgaande overtreffen!", aldus de organisatie.
Die organisatie wordt gevormd door Fieny Cals, Maurice Indemans, Harry Horn, Jean Wijnands, Mark Verblakt, Richard Nüsser, Joep Wijnands, Wim Clerx en voorzitter Günther Gach. Een team dat enthousiasme, ervaring en zeer zeker hart veur de Zittesje Vastelaovend combineert. Trumke & Tröotje draagt - dit eerste jaar nog in onderlinge samenwerking - na 16 jaar vol vertrouwen haar verantwoordelijkheden over aan de nieuwe organisatie.