Nieuwe spoorbrug Sanderbout niet eerder klaar dan in 2024

08 apr 2022, 8:00 Nieuws
spoorbrug veestraat sanderbout
ProRail heeft in september 2020 in een brief aan de inwoners van de wijk Sanderbout en omgeving laten weten dat de voorbereidingswerkzaamheden voor de vervanging van het spoorviaduct op de Veestraat zijn gestart.
De uitvoeringswerkzaamheden – de sloop van het oude en de bouw van het nieuwe viaduct – zouden volgens die brief in 2022 van start gaan en in het eerste kwartaal van 2023 zijn afgerond, zo liet ProRail weten.
In een begin deze maand bij de inwoners van Sanderbout bezorgde brief geeft ProRail nu echter aan dat de herbouw van de spoorbrug tussen de Veestraat en de Eggerweg in Sanderbout niet voor 2024 gereed zal zijn.
Als reden voor het ‘doorschuiven’ van de planning (de vertraging) voert ProRail aan dat het niet is gelukt om op tijd zogenaamde treinvrije periodes (een tijdsbestek waarin er geen treinen rijden op een stuk spoor zodat er gewerkt kan worden) te verkrijgen. Verder is er sprake van personele capaciteitsproblemen en bovendien is er aanvullend ecologisch onderzoek nodig omdat er binnen het werkgebied waarschijnlijk vleermuizen aanwezig zijn.
Naar aanleiding van de brief van ProRail wil de SPA-gemeenteraadsfractie van het College weten wanneer de gemeente voor het eerst signalen van ProRail heeft ontvangen dat de bouw van de nieuwe spoorbrug vertraging zou oplopen en wanneer dat officieel door ProRail is medegedeeld. En mocht het zo zijn dat de gemeente een week of langer van deze vertraging op de hoogte was dan luidt de vraag waarom het College dat niet zelf direct aan de inwoners van Sanderbout en aan de gemeenteraad heeft gecommuniceerd. De brug is immers van groot belang voor de inwoners van Sanderbout.