Nog enkele kaarten te koop voor première van Op zuik nao get Gelök

03 nov 2023, 11:05 Nieuws
foto cyrille vleugel
Hij begon heel bescheiden zijn droom om als cabaretier op de planken te staan waar te maken met ‘De gevleugelde Druimer’.
Deze cabaretvoorstelling, deels gebaseerd op zijn eigen droom – een eigen vleugel – en op het leven van Piet en Trees in De Baenje, werd in september 2018 zes keer voor een uitverkochte kleine zaal uitgevoerd en werd in april 2019 nogmaals op de planken gebracht, maar ditmaal in een volle grote zaal van de Sittardse schouwburg.
Het succes smaakte naar meer en al gauw volgde de aankondiging van een tweede voorstelling, De Toone van Zitterd. Vanwege de coronapandemie vond de voorstelling echter niet in november 2020, maar pas in oktober 2021 plaats. Het werden twee mooie voorstellingen in de grote zaal, met veel aandacht voor liedjes uit Sittard en vooral liedjes van Toon Hermans.
Maar daarmee was de droom van Cyrille nog niet voorbij, want vervolgens ging hij ‘Op zuik nao get gelök’. Met deze voorstelling staat hij vanavond in het Toon Hermans Theater en hij heeft daarmee de eer om tijdens de heropeningsavond van het Toon Hermans Theater als eerste artiest op de planken te staan.
In ‘Op zuik nao get Gelök’ – de titel spreekt voor zich – gaat Cyrille op zoek naar een beetje geluk. Cyrille: “De voorstelling gaat over de Limburgse inborst, de saamhorigheid en het verenigingsleven, die bijdragen aan een gevoel van verbinding en geluk.” Waar in de vorige twee voorstellingen ‘Zitterd’ uitdrukkelijk aanwezig was is dat in Op zuik nao get Gelök niet of nauwelijks het geval. Tijdens de enige try-out die Cyrille met deze voorstelling heeft kunnen houden – afgelopen zondag in de Heerlense schouwburg – zou je uit de positieve reacties na afloop mogen concluderen dat de voorstelling inderdaad ook de niet-Sittardenaar aanspreekt. Met deze dialectvoorstelling zou hij dan ook in meerdere Limburgse theaters aan de bak moeten kunnen.
De voorstelling van vanavond is grotendeels uitverkocht, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De zaterdagavond zit eveneens goed vol en voor de zondagmiddag zijn inmiddels 400 kaarten de deur uit.