Nog enkele kaarten te koop voor Sittards Keizersgrachtconcert

14 aug 2022, 14:20 Nieuws
keizer peter janssen tisniks 2022
Op de eerste zondag van september vindt in Sittard traditioneel het Alternatief Vogelsjeite plaats, een parodie op het echte schutterswezen.
Daarbij gaan een twintigtal verenigingen de strijd met elkaar aan. Er wordt met windbuksen geschoten op een vogel van piepschuim. Eerst bepaalt elke deelnemende vereniging wie van haar leden koning wordt en vervolgens maken al die koningen onderling uit wie zich keizer mag noemen. En de vereniging die de keizer heeft zorgt een jaar later, daags voor de volgende editie van het Alternatief Vogelsjeite, voor een keizersfeest.
Vorig jaar schoot Peter Janssen van TisNiksEnTwurtNiks twee keer de vogel af. Op de voorlaatste dag van zijn keizerschap eert kapel TisNiksEntWurtNiks (TNEWN) hem daarvoor met een heusKeizersgrachtconcertin de tuin van voormalig klooster Agnetenberg. En dat is zonder meer een bijzondere invulling van het keizersfeest te noemen, want wie het Alternatief Vogelsjeite en het eraan voorafgaande Keizersfeest in Sittard weleens heeft bezocht zal zich een vrolijk, luidruchtig en haast carnavalesk gebeuren herinneren.
Voor dit feestelijke, op het 'originele' Prinsengrachtconcert in Amsterdam geïnspireerde concert hebben de jongens van TNEWN een klassiek orkest weten te strikken. Het op projectbasis opererende orkestHeritage Sinfoniettabrengt die middag klassiek werk ten gehore. Onder leiding van dirigentMartijn Pepelsuit Urmond nemen de musici van Heritage Sinfonietta je verder mee op een muzikale reis in de muzikale historie van TNEWN. Met speciaal voor de gelegenheid gemaakte arrangementen hoort men nu eens, wellicht geheel tegen de algemene verwachtingen van de gemiddelde bezoeker in, geen schel hoorn- en trompetgeschal, maar gevoelig snaar- en strijkgeluid.Neem behalve zonnebril en Fisherman's Friend ook zakdoekjes mee. Het kan zo nu en dan sentimenteel worden...
De presentatie is in handen vanRenée van Wegberg. Het multitalent met Limburgse roots (Horst) gaf onder andere op schitterende wijze invulling aan de rol van Liesbeth List in de gelijknamige musical. Haar palmares is schier eindeloos. De samenwerking van Renée met Heritage Sinfonietta vervult de gehele kapel, inclusief meewerkende dames en vaste aanhang, met gepaste trots.
Als een van de medewerkende solisten schuift onder meerLeon van Wijkaan. De in Sittard woonachtige Gelaendenaer en bastrombonist, pianist, accordeonist en slagwerker strooide zijn vrolijke noten met het Johann Straus orkest van André Rieu al in talloze wereldsteden uit.
De ontvangst voor dit bijzondere concert start 's middags om 15:30 uur. Het concert begint om 16:30 uur en duur tot 18:00 uur.
Drie weken voor aanvang laat TisNiksEntWurtNiks weten dat de kaartverkoop uitstekend verloopt. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Wie dit zonder meer unieke Keizersgrachtconcert niet wil missen moet er dan ook snel bij zijn. Een kaartje kost 7,50 euro en is te bestellen via onderstaande link.
Het vrij toegankelijke avondprogramma - eveneens verrassend te noemen - begint om 19:00 uur. Er is geen receptie, enkel feest!
keizersgrachkonzer tisniks 2022