Nu al meer gewipte tegels dan vorig tegelwipjaar

27 sep , 8:00 Nieuws
banner nk tegelwippen
De Gemeente Sittard-Geleen doet ook dit jaar mee aan het NK Tegelwippen: het onttegelen van tuinen in de strijd tegen de verstening van de omgeving.
Door tegels te wippen uit versteende tuinen en opritten kan regenwater makkelijker door de bodem worden opgenomen. Dat scheelt qua wateroverlast bij hevige buien en het aangeplante groen helpt tegen hittestress in de zomermaanden.
Mede dankzij de inzet van inwoners heeft Sittard-Geleen nu al het aantal gewipte tegels van het tegelwipjaar 2023 kunnen overtreffen. Momenteel staat de teller op 11.358 tegels. In 2023 werd het tegelwipjaar afgesloten met 7843 gewipte tegels. Er zijn nu dus al 3515 tegels meer gewipt dan vorig jaar, een stijging van 44 procent.
Maar dat kan dus nog meer worden. Want tot 31 oktober is het mogelijk om tegels te wippen en door te geven aan de organisatie van het NK. Hiervoor kun je onder andere gebruik maken van het tegelwip-uitleenpakket of de tegeltaxi.
Daarnaast is deze periode perfect geschikt om tegels te wippen, we naderen namelijk het vergeten plant seizoen. Enkele voordelen zijn dat je minder water hoeft te geven en dat de wortels van planten zich in deze periode beter en sneller kunnen ontwikkelen. Waardoor dit een ideale periode is om een stuk verharding mooi groen te maken.