Oekraïense documentaire ‘Adam, waar ben je?’ te zien in Sittard

16 sep , 14:00 Nieuws
In de Johanneskerk te Sittard draait op 11 oktober de documentaire ‘Where Are You, Adam?’ van de Oekraïense regisseur Aleksandr Zaporoshchenko.
Met deze vertoning wordt geld opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen.
‘Where Are You, Adam?’ geeft een kijkje in het leven van de Grieks-orthodoxe monniken op het beroemde schiereiland Athos, een wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst. De documentaire volgt gelovige mensen die helemaal opgaan in hun werk en gebed, hun beproevingen, de diverse moeilijkheden en pijn. De Oekraïense regisseur heeft een tijd samen geleefd met de monniken en zo unieke toegang gekregen tot het eeuwenoude kloosterleven dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor buitenstaanders.
De film is al in veel landen vertoond en zal in het Nederlands ondertiteld zijn. De in Nederland wonende Oekraïense Katja Novikova zal de documentaire inleiden. Het geld dat wordt opgehaald met de film is bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen.
De avond wordt georganiseerd door het Kringenwerk Westelijke Mijnstreek waarin verschillende kerken, waaronder de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal, samenwerken.
Aanvang: 19:30 uur, Johanneskerk, Mgr. Vranckenstraat 9, Sittard. De toegangsprijs is 10 euro.