Oligstraße nu dan écht afgesloten voor autoverkeer

06 aug 2021, 16:00 Nieuws
blokkade oligstrase
In mei van dit jaar besloot de Gemeinde Selfkant om de Oligstraße enkel nog open te stellen voor voetgangers, fietsers en bromfietsers.
De Oligstraße begint direct op de Nederlands-Duitse grens en verbindt Broeksittard met Tudderen.
Het besluit tot afsluiting was een gevolg van de enorme hoeveelheden afval die er illegaal werden gedumpt. De inhoud van aanhangers en busjes vol troep belandde langs de Oligstraße in de berm of werd langs en in de Rode Bach gegooid.
Een groot deel van het afval was aantoonbaar afkomstig van inwoners van Sittard-Geleen. “Hoe asociaal kun je je gedragen?”, zo verzucht burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen op Facebook. Ondanks de aangekondigde afsluiting van de weg ging het illegaal dumpen van afval gewoon door.
Sinds donderdagmiddag is de Oligstraße nu dus écht dicht en hopelijk komt daarmee een einde aan het illegaal storten van afval in het gebied. Dat het ruim drie maanden duurde voordat de straat daadwerkelijk kon worden afgezet had te maken met de levertijd van een lichtmast, die vanwege de veiligheid nabij de wegblokkade op de hoek van de Oligstraße en Aan het Broek moest worden geplaatst.
De blokkade is bij wijze van proef voor de duur van een jaar genomen. Daarna wordt besloten of de blokkade blijft bestaan.