OM eist 100 uur taakstraf en 3 maanden voorwaardelijk tegen agent

16 mrt 2017, 15:07 Nieuws
politie rug politieman
Een 55-jarige politieagent uit Susteren hoorde het Openbaar Ministerie vandaag een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar tegen zich eisen.
De agent loste in mei vorig jaar schoten tijdens een achtervolging van een man die een vuurwerkbom naar een woning in Susteren zou hebben gegooid. Later bleek het geen vuurwerk, maar een zware steen te zijn geweest.
De gealarmeerde politie achtervolgde de man en toen die niet reageerde op een waarschuwingsschot werd gericht geschoten. De verdachte werd daarbij geraakt in zijn bovenbeen en enkel.
Het Openbaar Ministerie besloot na onderzoek de agent aan te klagen wegens onnodig vuurwapengebruik tegen een psychotische man die niet wist wat hij deed.
De verdediging wees erop dat de agent kampte met PTSS (posttraumatische stress stoornis), die het gevolg was van acties tegen motorbendes. In de gemeente Echt-Susteren is de afgelopen jaren verschillende keren met explosieven naar woningen gegooid waarin een lid van een motorbende woonde.