Omgevingstafel hoogspanningsstation Graetheide

08 jun , 10:00 Nieuws
hoogspanning elektriciteitstoren nacht landschap industriele achtergrond
Om heel Zuid-Limburg, inclusief Chemelot, van elektriciteit te kunnen blijven voorzien, moet er een nieuw hoogspanningsstation worden gebouwd in Graetheide.
Dit station krijgt een capaciteit van 380.000 volt (380kV). Daarnaast moet de bovengrondse hoogspanningsverbinding tussen Maasbracht en Graetheide worden versterkt. De Provincie Limburg is, op verzoek van netbeheerder TenneT, een ruimtelijke procedure gestart om de werkzaamheden mogelijk te maken.
Naast de informatieavonden afgelopen mei organiseert TenneT twee omgevingstafels: één over de locatie van het hoogspanningsstation Graetheide en één over de aansluiting van het laatste deel van de lijnverbinding op het hoogspanningsstation Maasbracht.

Waar komt het nieuwe hoogspanningsstation Graetheide te staan?

Deze vraag staat centraal in de zogenaamde ‘omgevingstafel’ die netbeheerder TenneT organiseert op 19 juni bij Van der Valk in Urmond. Tijdens deze omgevingstafel bespreekt TenneT de plannen voor Graetheide met omwonenden, (grond)eigenaren, pachters en vertegenwoordigers van belangengroepen. U bent van harte welkom!