Onderhoud van gemeentelijke begraafplaatsen

28 jul 2023, 10:00 Nieuws
onderhoudsvrijwilliger begraafplaats broeksittard
De Gemeente Sittard-Geleen onderhoudt zes gemeentelijke begraafplaatsen. Op sommige begraafplaatsen helpen vrijwilligers mee.
In de wijk Broeksittard ligt begraafplaats Broeksittard, een kleine begraafplaats die het dorpse karakter van de wijk benadrukt. Daar liggen ook een aantal burgerslachtoffers uit de Tweede wereldoorlog begraven.
Op de begraafplaats in Broeksittard helpen vrijwilligers ook mee met het onderhoud. Een van de drijvende krachten is Sjaak Verbeek. Een bezigheid die echt op gang kwam na de restauratie van het 'knekelhuis' (witte huisje). In dit gebouwtje werd vroeger menselijke botten na het ruimen van graven bewaard. Tegenwoordig dient het als opslaghok van materialen.
In 2021 werd er een vast wekelijks onderhoudsmoment vastgesteld, op de woensdagochtend, maar tegenwoordig werken de vrijwilligers wat flexibeler, op tijden die hen het beste passen. De een komt maandagmiddag beter uit, de ander woensdag ochtend. Iedereen weet van elkaar wat hij of zij moet doen.
Extra hulp is altijd welkom. Zou je ook graag willen meedoen? Of weet je iemand die dit leuk zou vinden. Aanmelden kan via [email protected].