Online bijeenkomst over realisatie van buurtkastjes tegen voedselverspilling

22 jan 2022, 16:20 Nieuws
buurtkastje gabrielle essing demandt voedselbank krat levensmiddelen
Het plan van Gabrielle Essing-Demandt om op meerdere plekken in de gemeente buurtkastjes te plaatsen heeft tot veel positieve reacties geleid.
In navolging van de her en der verschenen minibiebs, waar mensen gelezen boeken kunnen uitwisselen via een vrij toegankelijk boekenkastje langs de openbare weg, zijn de buurtkastjes bedoeld voor het delen van lang houdbare etenswaren. Doel van de kastjes is het tegengaan van voedselverspilling. Als bijkomend effect kunnen de kastjes bijdragen aan de ondersteuning van mensen met een smalle beurs én zorgen voor meer betrokkenheid tussen mensen in de wijken waar de kastjes moeten verschijnen.
Het idee voor de buurtkastjes is afkomstig van de Stichting SoGood uit Purmerend, die met name in de randstad al meer dan 100 kastjes heeft geplaatst. Gabrielle Essing-Demandt vatte het idee op om ook in Sittard-Geleen dit initiatief over te nemen en stelde in haar hoedanigheid van burgerraadslid van de lokale CDA-fractie hierover een aantal vragen aan het College van B&W.
Naar aanleiding van de vele positieve reacties die Gabrielle via social media voor dit plan ontving heeft ze besloten om op 1 februari aanstaande om 20:00 uur een online bijeenkomst over de realisatie van buurtkastjes te organiseren voor belangstellenden, zoals vertegenwoordigers van buurtverenigingen.
Wie de online bijeenkomst wil bijwonen kan zich aanmelden door via haar Facebookpagina een persoonlijk bericht te sturen aan Gabrielle Essing-Demandt .