Online expositie Toon je Kunst - verkiezing mooiste kunstwerken

02 mei 2021, 20:10 Nieuws
toon je kunst
Museum De Domijnen startte onlangs met de online expositie Toon je Kunst voor kunstenaars en creatievelingen uit de omgeving.
Nu live bezoek aan een expositie vooralsnog ten gevolge van de coronamaatregelen uitgesloten is brengt het internet enige verlichting. En dat is leuk voor kunstenaars en voor kunstliefhebbers.
Met de online kunstexpositie Toon je Kunst daagt De Domijnen kunstenaars uit om hun werk te laten meedingen in een verkiezing, waarin bezoekers van de online expositie hun favoriete kunstwerk kunnen kiezen. De vier door de bezoekers van de website meest gekozen werken worden uiteindelijk op A0 posters (dat zijn lappen van 118,8 x 84 centimeter groot) afgedrukt en op diverse plekken in de gemeente getoond.
Op de expositiepagina kun je de 100 inzendingen bekijken en tot en met 13 mei aanstaande kun je je stem uitbrengen op je favoriete kunstwerk.
Het getoonde werk varieert van schilderijen, fotografie, grafisch werk, linosnedes, tekeningen en sculpturen tot gemengd werk.
De top vier wordt momenteel aangevoerd door Goed en Slecht , een lino-mixed van Nic Heffels; de Bosnimf , een keramische werk van Marij Heijligers; Blind for Nature , een tekening van Trevianumleerling Thijs Reijnders en de tekening Zitterd-Gelaen, sjooner plaetsjke vèndj geer neit ein! van Miesemusjke.