Ook Stichting De Regenboogboom actief tijdens NL Doet

09 mrt 2018, 9:50 Nieuws
droomdekentje de regenboogboom
Vrijdag, tijdens NL Doet, is ook Stichting De Regenboogboom weer actief met activiteiten in Zorgcentrum De Lemborgh (10:00-12:00 uur) en De Baenje (13:30-16:30 uur).
Op woensdag was de stichting in het kader van NL Doet ook al actief in zorgcentrum De Kollenberg.
De stichting wil met haar activiteiten meer aandacht voor mensen met dementie en daarnaast aan ouderen, die dat nog kunnen, een zinvolle dagbesteding bieden. Samen met een aantal begeleiders - vrijwilligers - haken en breien zij dan droomdekentjes voor kinderen en ouderen die wat extra steun kunnen gebruiken.
De stichting heeft de afgelopen maanden een kleine 100 dekentjes uitgedeeld voor bewoners van diverse zorgcentra. Daarnaast gaan er maandelijks een dertigtal dekentjes naar zieke kinderen en kinderen die verblijven in een Blijf van mijn Lijfhuis of Moederhuis.
Om al die dekentjes de kunnen aanbieden moet er hard worden gewerkt. "Gelukkig is er een groep van ongeveer 175 dames in onze regio die steeds voor dit goede doel werken, gezellig samenkomen en daarnaast willen wij ook meer aandacht voor de prachtige Stichting," zegt Liny Coenen-Jennen, die in deze regio mede de kart trekt bij De Regenboogboom.
Ze doet hierbij ook een oproep voor nieuwe breisters en voor brei- en haakgaren om door te kunnen blijven gaan met dit mooie werk. Mensen die geïnteresseerd zijn om hieraan mee te werken, als breister, haakster of als donateur van garen zijn vandaag dan ook van harte welkom bij De Lemborgh of bij De Baenje.
Aanmelden kan ook door een e-mailbericht te sturen aan [email protected].