Ook zonder KWF-steun komt er een Samenloop in Sittard-Geleen

20 apr 2021, 10:00 Nieuws
samenloop voor hoop juni 2015 in sittard
Onlangs maakt het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), dat onderzoek naar kanker steunt, bekend geen steun meer te verlenen aan de Samenloop voor Hoop.
Met de Samenloop voor Hoop wordt in veel gemeenten door vrijwilligers een evenement georganiseerd waarin mensen 24 uur lang wandelen om geld bijeen te brengen voor het KWF.
Nu de coronapandemie nog steeds aanhoudt werd de Samenloop voor Hoop in 2020 en ook in 2021 afgelast. De eerstvolgende editie zou in 2022 moeten plaatsvinden. Maar omdat het KWF momenteel enkel kosten maakt voor het evenement en daar nauwelijks tot geen inkomsten tegenover staan heeft de organisatie besloten om geen steun meer te bieden aan de organisatoren van de Samenloop voor Hoop. En daarmee wordt ook de organisatie van het evenement in Sittard-Geleen getroffen.
Op de Facebookpagina van Samenloop Sittard-Geleen staat sinds kort de mededeling dat het lokale bestuur van het evenement unaniem heeft besloten het evenement, dat nu voor Pinksteren 2020 op de kalender staat, toch te organiseren, ook zonder de steun van het KWF. Dat zal gebeuren door een nieuw op te richten stichting en onder een andere naam.