Op Scherven Safari tijdens de Zomervakantie

11 jul 2020, 8:00 Nieuws
schervensafari arfgoedcentrum de domijnen
Vanaf 11 juli tot en met 30 augustus 2020 kun je vanaf Erfgoedcentrum De Domijnen op de Kapittelstraat 6 in Sittard op schervensafari!
Op een aantal bijzondere plekken in en rondom het centrum van Sittard liggen scherven verborgen. Zijn ze oud? Zeldzaam? Horen ze misschien zelfs in een vitrine in het museum? Tijdens de zomervakantie kan De Domijnen de hulp van jonge speurders goed gebruiken. Heb jij zin om met een schep en een step scherven te zoeken in Sittard? Kom dan tijdens je grote vakantie naar Erfgoedcentrum De Domijnen en ga op 'Scherven Safari'.
De Safari begint en eindigt in de tentoonstelling 'Scherven brengen geluk'. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van bijna 10.000 Romeinse scherven die door archeologen zijn opgegraven in Sittard en door de Werkgroep archeologie Sittard zijn genummerd, gesorteerd en aan elkaar zijn gepuzzeld. Weet jij hoe je oude scherven kunt herkennen, ga dan samen met je familie op pad om ze te zoeken. Je krijgt een routebeschrijving mee, een schep én een step (of je neemt je eigen step mee). Je rijdt of loopt onder andere over delen van de oude stadswal, door geheime tuinen en langs Fort Sanderbout. Op een aantal locaties ga je op zoek naar scherven die je samen met de informatie die je onderweg ontdekt, mee terug neemt naar het museum. Alle scherven gevonden? Kom dan terug naar het Erfgoedcentrum om te kijken of scherven inderdaad geluk brengen.

Doe mee en win

Maak een toffe foto van jouw speurtocht en tag Erfgoedcentrum De Domijnen via Facebook en maak kans op een te gekke prijs. Winnaar wordt bekend gemaakt op 31 augustus.

Praktische informatie

Geschikt voor kinderen van circa 7 tot en met 10 jaar. Vanaf 11 juli tot en met 30 augustus op woensdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot en met 17:00 uur. Start: Erfgoedcentrum De Domijnen. Duur: circa 2 uur (kort bezoek tentoonstelling, Scherven Safari, kinderworkshop archeologie). Kosten: gratis bij een bezoek aan het Erfgoedcentrum (€ 6,50 voor 18+/ Museumkaart geldig/ Kinderen gratis). Gelieve vooraf te reserveren via [email protected] .