Opbrengst wensvijver Intratuin ten bate van de Èngele van Zitterd-Gelaen

06 feb 2017, 16:03 Nieuws
engele van zitter gelaen donatie van intratuin
De Èngele van Zitterd-Gelaen mochten maandagmiddag bij Intratuin op Gardenz in Geleen een mooie cheque in ontvangst nemen.
Intratuin doneerde de opbrengst van de Intratuin wensvijver, waar bezoekers tijdens de Kerstshow muntjes in konden gooien, aan dit bekende lokale goede doel.
Als er bij een vijver een bordje wensvijver staat, dan vliegen de muntjes er haast vanzelf in. In de periode dat de wensvijver in de winkel van Intratuin stond zijn er duizenden muntjes in geworpen, variërend van centen tot 1 en 2 euro stukken. Een aantal werknemers van Intratuin is een volle middag bezig geweest om alle munten na afloop van de Kerstshow droog te maken, zodat ze door de muntensorteer- en telmachine konden worden geteld. Toen ze daarmee klaar waren stond de teller op het mooie bedrag van 2250 euro.
Het geld gebruiken de Èngele van Zitterd-Gelaen voor de aanschaf van levensmiddelen en andere eerste levensbehoeften. Die worden dan ter beschikking gesteld aan mensen die door omstandigheden even helemaal aan de grond zitten en die vanwege de wachtlijst nog niet direct bij de Voedselbank kunnen aankloppen.
wensvijver Intratuin