Open dag bij Koninklijke Harmonie Aurora in Grevenbicht-Papenhoven

14 okt , 18:00 Nieuws
muziekinstrumenten
© Freep!k
Op zondag 10 november 2024 zet Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht haar deuren open. Iedereen is welkom op de open dag van de oudste muziekvereniging van de gemeente Sittard-Geleen, om te proeven aan de club, het maken van muziek en de sfeer.
De open dag vindt plaats in de zaal van café Aurora in Grevenbicht en is gratis te bezoeken.
De harmonie speelt een belangrijke rol in het sociaal-culturele leven in Grevenbicht-Papenhoven en daar zet de vereniging zich ook met hart en ziel voor in. "We vinden het belangrijk om deze visie uit te dragen en doen dat dit jaar al ruim 160 jaar!"
De open dag is bedoeld voor alle geïnteresseerden die meer willen weten van muziek maken bij Aurora en de vereniging. Hoewel de dag het meest gericht is op kinderen en jongeren, biedt Aurora ook genoeg mogelijkheden om op latere leeftijd aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld bij het Nuuj Talent Orkest Maasvallei.

Programma

- 11:00 - Inloop en opening
- 11:15 - Optredens van ons opstap- en opleidingsorkest
- 11:40 - Keuze uit diverse workshops
- 12:40 - Optredens workshopgroepen (laat direct zien wat je geleerd hebt!)
- 12:50 - Opening instrumentensnuffelmarkt (blaasinstrumenten en slagwerk)
- 14:00 - Afronding
Terwijl de kinderen nieuwsgierig aan de gang gaan met de docenten tijdens de workshops is er voor de ouders ruimte om vragen te stellen en te spreken met het hoofd van de opleidingscommissie Bianca en voorzitter Mark.
Tijdens de instrumentensnuffelmarkt zijn de leden aanwezig om tekst en uitleg te geven over het instrument dat zij bespelen. Iedereen is ook vrij om 'een nootje te blazen' of om los te gaan op het slagwerk, zoals bijvoorbeeld de gloednieuwe en indrukwekkende bas-marimba!
Ook vindt de aftrap plaats van het nieuwe PiMM!-orkest (Plezier in Muziek Maken), een orkest dat speciaal gericht is op kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar, om op een speelse, uitdagende en moderne manier samen muziek te maken.
Lijkt het jou leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes muziek te leren maken of zie je je kind al helemaal opbloeien bij het feit dat er op een trompet gespeeld mag worden, of bijvoorbeeld gedrumd? Kom dan naar de open dag en ervaar Aurora in al haar glorie! Muziek maken is trouwens ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen, ze maken vriendschappen voor het leven én staan direct met twee benen in het Beegse verenigingsleven.