Open dag Heemkundevereniging Geleen op 6 oktober

03 okt , 18:00 Nieuws
hv heemkundevereniging geleen
Traditioneel houdt Heemkundeverenging Geleen op de eerste zondag van oktober van 11:00 tot 16:00 uur in haar lokaal aan de Jupiterstraat 35a in Geleen haar jaarlijkse Open Dag.
Deze Open Dag staat natuurlijk in het teken van Geleen, 80 jaar vrijheid. Naast onze expositie Facetten van Geleen in de Tweede Wereldoorlog is er ook de interactieve weergave van het Vergissingsbombardement op Geleen van 5 oktober 1942 en van de Stolpersteine in Sittard-Geleen.
De dynamische expositie is aangevuld met interessante nieuwe voorwerpen en gegevens. Uiteraard is er ook van alles te zien over het Mijnverleden Staatsmijn Maurits, zowel in de oorlogsexpositie als in de vaste tentoonstellingsruimte hierover.
De vrijwilligers van Heemkundevereniging Geleen vetellen u graag over de Heemelrijk Tuin Jupiter, waarvan het terras nu voorzien is van een overkapping. Binnenkort krijgt de tuin een automatische sproei-installatie.
Eveneens is een selectie van recente aanwinsten van objecten, boeken en documenten te bekijken.
Heeft u interesse in bidprentjes, oude foto's (en circa 2000 klassenfoto's)? Dan mag u deze gelegenheid niet missen. Wilt u meer weten over een stamboom of er zelf een samenstellen? De vrijwilligers van Heemkundevereniging Geleen helpen u daar graag bij. Ook kunt u zich aanmelden voor een (gratis) cursus.
Verder laat men u graag andere faciliteiten zien, zoals de archiefbewaarplaatsen, het scanlokaal, de bibliotheek, bezoek- en presentatiemogelijkheden (ook voor groepen), restauratie- en onderhoudsprojecten en de expositieruimte. Tenslotte brengt men u graag op de hoogte van de toekomstplannen en bent u welkom om ideeën in te brengen.
Op 't Zölderke is gelegenheid voor ontmoeten en voor het delen van verhalen onder het genot van koffie, thee of een ander drankje, zoals echt Geleens bier. Hier wordt ook gewerkt aan de inrichting van Geleens bruin café De Vroem.
Eenmalig bieden wij die dag tegen een weggeefprijs twee mooie boekwerken aan: Het stripboek Bombardement van Geleen door Martin Ruijters samen met het dikke boek De geschiedenis van Geleen 2 voor slechts € 3,00 per stuk of samen voor € 5,00. De boeken zijn nieuw en op=op.