Openbaar vervoer rondom het NK wielrennen

20 jun 2023, 12:00 Nieuws
wielrenners peloton op wilhelminastraat 2018
Komend weekend vindt onder meer in en rond Sittard-Geleen het NK-Wielrennen plaats. En dat heeft gevolgen voor omgeving en verkeer.
Door het parcours van het NK wielrennen rijdt het openbaar vervoer anders dan normaal. Hieronder vindt u een overzicht van alle aanpassingen. En leest u welke bussen rijden richting de start- en finishlocatie van het NK: Watersley Sports & Talentpark.

Lijn 36-37-40

De lijnen 36-37-40 blijven vanaf Doenrade richting Sittard over de N276 rijden tot aan de afslag Bergerweg. Via de Bergerweg rijden de bussen richting Sittard Busstation. Op de terugweg geldt hetzelfde, alleen dan in de tegenovergestelde richting. In totaal zijn er 6 ritten per uur beschikbaar tussen de Sportzone en Watersley Sports & Talentpark.

Kruising Heerlenerweg-N276 en Watersley-N276

Tussen de kruising Heerlenerweg-N276 en Watersley-N276 blijft de zuidelijke rijbaan beschikbaar voor het openbaar vervoer. Richting Sittard wordt hier een tijdelijke haltestop gemaakt. De oorspronkelijke halte ligt namelijk op het parcours en vervalt. Er zijn verkeersregelaars aanwezig bij de afsluitingen van de N276. Zij zorgen ervoor dat de buslijnen kunnen blijven doorrijden.

Lijn 41

  • Lijn 41 van Sittard richting Geleen via Munstergeleen wordt omgeleid via de Rijksweg. Deze lijn rijdt dus niet over de Leyenbroekerweg.
  • De Engelenkampstraat in Sittard wordt vanuit het busstation omgeleid via de Odasingel richting de Keulsebaan.

Puth-Schinnen

Bij Puth-Schinnen wordt lijn 53 vanuit Schinnen omgeleid via de A76 richting Spaubeek. Daarmee wordt het parcours in Puth vrijgesteld van openbaar vervoer.