Oplossing voor urgente verkeerssituaties de Haese

04 nov 2015, 23:57 Nieuws
de haese geleen
Tijdens een overleg tussen een delegatie van het Wijkplatform Geleen-Noord en een aantal bewoners van woonwijk De Haese zijn twee urgente verkeerskwesties in de wijk aangekaart.
Het fietspad door de wijk, dat veel door scholieren wordt gebruikt, kruist vier keer een gewone weg. Nu geldt in de wijk een maximum snelheid van 30 kilometer en hebben auto's en fietsers van rechts voorrang, toch wordt de situatie als onveilig ervaren omdat niet duidelijk zou zijn wie voorrang heeft.
Om ervoor te zorgen dat iedereen in De Haese op de hoogte is dat hier deze verkeersregels gelden gaat de gemeente bij de entree van de wijk de weggebruiker hier tijdelijk extra op attenderen met behulp van een bord dat de limiet van 30 km en de voorrangsregels benadrukt. Op de wegen die het fietspad kruisen komen tijdelijk extra waarschuwingsbordjes die waarschuwen dat fietsers van rechts voorrang hebben.
De gele blokken die nu nog op het fietspad zijn geplaatst om auto's te weren, worden vervangen door veilige rood-witte paaltjes. Op de kruising Laan van Westfalen/Picardie wordt markering aangebracht ten behoeve van het lage kruispuntplateau dat er ligt.
Het tweede belangrijke punt dat ter sprake kwam betrof de ontsluiting van de wijk in geval van een calamiteit. Daarop laat de gemeente weten dat er in geval van een calamiteit een vluchtroute is voorzien via het fietspad vanaf de Lotharingen naar de Rijksweg Noord. Alleen als de hulpdiensten het aangeven, kunnen de bewoners via deze vluchtroute de wijk verlaten.