Opnieuw harde lockdown: koop en bestel lokaal, vooral nú!

19 dec 2021, 14:00 Nieuws
wees loyaal koop lokaal visual 800x4501 1
Er lijkt maar geen einde te komen aan de miserie die het coronavirus over de mensheid uitstort. De zorg staat al veel te lang onder een enorme druk.
Het aantal besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus dreigt zich explosief te gaan ontwikkelen en dat terwijl de piek van de Delta-variant nog maar net lijkt te zijn gepasseerd. Omdat er nog weinig bekend is over de gevolgen van die nieuwe variant voor de zorg heeft het kabinet het advies van het OMT om opnieuw een harde lockdown in te stellen overgenomen.
En daardoor ligt zowat alles, essentiële winkels en webshops uitgezonderd, weer nagenoeg op zijn gat. Sociale contacten worden tot een minimum beperkt, scholen en sportscholen zijn dicht, net als het doek in het theater. Evenementen zoals popfestivals, prinsuitroepingen en carnaval bestaan momenteel enkel nog als herinnering. Restaurants zien opnieuw de belangrijkste omzetperiode van het jaar verschrompelen. Om kwaad en moedeloos van te worden.

Bestellen bij Bol, Zalando of Amazon e.d.? Koop liever lokaal!

Opnieuw een lockdown, opnieuw een dreun voor alles en iedereen. De enigen die er wel bij varen zijn de internetshops van kolossen als Zalando, Amazon en Bol. We hoeven voor boodschappen de deur niet meer uit: van verse groenten tot koelkast, van diepvriesmaaltijd tot bankstel: het wordt na een muisklik en online betaling keurig aan de deur afgeleverd. Meestal toch, want soms wordt ons geduld – en dat is al bijna op – nog eens extra op de proef gesteld.
Allemaal verdomde handig. Het gemak dient de mens. Maar straks dan, wanneer die coronapandemie eindelijk eens achter de rug is? Dan kunnen we weer volop de stad in om te winkelen, toch?
Als die winkels deze nieuwe harde lockdown overleven wel.
Of dat zo is hebben we voor een deel zelf in de hand.Door ook in deze tweede harde lockdown uw lokale winkeliers trouw te blijven. U kunt gewoon bij hen blijven bestellen en afhalen. Dat kan vaak telefonisch en via internet. In veel gevallen kan uw bestelling bij u thuis worden bezorgd. En dat geldt ook voor restaurants, cafetaria’s en broodjeszaken.