Oproep aan kunstenaars voor De Salon 2023: 'BODYTALK'

14 okt 2022, 20:00 Nieuws
de salon 2023
Van 16 september tot 26 november 2023 wordt in samenwerking met museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Sittard de nieuwe expositie van De Salon Sittard-Geleen gehouden.
De Salon Sittard-Geleen: een tweejaarlijkse kunstmanifestatie waarbij werken van kunstenaars met Sittardse of Limburgse roots centraal staan.
Het thema van deze nieuwe Salon is 'BODYTALK'. Iedereen communiceert, vaak zonder het te weten, met het lichaam.
Met je lichaam kun je laten zien wie je bent, of wie je zou kunnen of willen zijn. Je kunt je lichaam aanpassen, veranderen, aankleden of beschilderen, maar je kunt het ook expressie geven door mimiek, houding, gebaar en uitstraling. We zenden allemaal voortdurend boodschappen uit met ons lichaam.
Het lichaam, in al zijn verschijningsvormen, kan onderwerp zijn voor een beeldende verwerking.
Het lichaam spreekt. 'Bodytalk' is beeldtaal. In de kunst wordt al vanouds het lichaam als hoofdthema gezien.

Open Call voor de nieuwe expositie van De Salon Sittard-Geleen

De curatoren Arjen van Prooijen en Marjo Boesten willen benadrukken dat alle mogelijke beeldende disciplines in aanmerking komen om de tentoonstelling vorm te geven. "We streven naar een afwisselende tentoonstelling met naast tweedimensionaal en driedimensionaal werk ook inzendingen in film, multimediatechniek, performance, bodypainting, tattoos en maskerades."
Professionele kunstenaars worden uitgenodigd om mee te doen aan de eerste selectieronde door hun CV samen met circa 10 afbeeldingen van recent beeldend werk op te sturen, inclusief een eventuele verwijzing naar hun website, Facebookpagina of Instagramaccount.
Op grond van het ingestuurde materiaal zullen de curatoren een eerste keuze maken, eventueel gevolgd door een atelierbezoek.
Aansluitend worden de kunstenaars uitgenodigd hun plannen met betrekking tot het thema toe te lichten om zo tot een spannende nieuwe editie van De Salon Sittard-Geleen te komen. Het ruime thema en de schitterende ruimtes van het museum nodigen daar alleszins toe uit.
Aanmelden voor de eerste selectieronde kan uitsluitend digitaal en dientvóór 1 december 2022te gebeuren op het e-mailadres [email protected] .
Kijk voor meer informatie over De Salon en voorgaande edities op www.salonsittard-geleen.nl .