Organisatie kan bogen op geslaagde MP Feesten

10 jun 2018, 20:01 Nieuws
mp feesten fiesta mayor
De afgelopen weekend in Geleen georganiseerde twaalfde editie van de MP Feesten mogen de boeken in als dik geslaagd.
De organisatie is niet bang om te vernieuwen als men denkt dat het tijd wordt voor iets anders. Vorig jaar werd gebroken met de doorgaans op een ouder publiek gerichte programmering op de vrijdagavond en ging men met MP Fissa bewust voor de jongere jeugd tot 19 jaar. De tweede editie jaar werd uitstekend bezocht. De optredende acts waren volledig afgestemd op wat de jeugd boeit.
Op zaterdagochtend vond in het feestpaviljoen de vierde editie plaats van Heel Geleen Bakt, en ditmaal stonden de bakkerskunsten in het thema van vers fruit. Lekkere aardbeienvlaaien en vlaaien met gemengd fruit en ook de abrikozenvlaaien gingen grif van de hand, ook al was het - mogelijk vanwege de warmte - iets minder druk dan bij de vorige edities, die altijd in oktober plaatsvonden.
En zaterdagavond is het per definitie high life in het feestpaviljoen tijdens de door jong en oud en alles daartussen zeer gewaardeerde 90’s MegaParty.
De vorig jaar georganiseerde wielerkoers in het centrum van de stad was niet het grote succes waar men op gehoopt had en dus gooide de organisatie het zondagprogramma ditmaal over een andere boeg. Of de keuze voor het thema te maken heeft met een stukje historie van Geleen weten we niet, maar het ging er vandaag tijdens het Fiesta Mayor Spaans aan toe in het feestpaviljoen op de Markt. Geen traditionele MP-brunch, maar een Spaans eet- en drinkfestijn, waarbij het publiek massaal gekleed ging in witte blouses en rode sjaaltjes. Er was live muziek en ondertussen kon men genieten van lekkere Spaanse tapas, heerlijke Spaanse hammen en uitstekende Spaanse wijnen. En uiteraard ontbrak ook de paella niet. Fiesta Mayor was volledig uitverkocht. En ook het weer speelde Spaans mee. Een lekker vakantiesfeertje in Geleen!
[caption id="attachment_134872" align="alignnone" width="720"]