Oud-burgemeester Sjraar Cox nieuwe voorzitter Torencomité

13 jun 2020, 15:01 Nieuws
overdracht op hoogte
Comité Dao baove in d'n Tore heeft sinds kort in de persoon van oud-burgemeester Sjraar Cox een nieuwe voorzitter.
Cox neemt de voorzittershamer over van Andries Houtakkers, die zijn functie neerlegt vanwege het door hem aanvaardde wethouderschap van de gemeente. In een op Facebook geplaatste video is de overdracht van de voorzittershamer op de toren zelf te zien.
"We zochten iemand met een groot netwerk, die goed met mensen overweg kan, die woont in Sittard-Geleen en die iets heeft met de toren," zegt Houtakkers. "En dan komt er maar één persoon in aanmerking en dat is onze oud-burgemeester."
Cox hoefde geen moment na te denken toen hij voor het voorzitterschap werd gepolst. Hij zet zich graag in voor het behoud van dit baken van de stad. "Als je op reis bent geweest en je keert weer terug dan weet je als je de toren ziet 'ik ben weer thuis'", zo zegt hij.
In de video vestigt hij ook de aandacht op het door het comité bedachte adoptieplan, waarmee iedereen die de restauratie mee wil steunen een stukje van de toren kan adopteren. Dat varieert van een simpel mergelblok tot het beeld van de heilige Petrus zelf.