Oude deuren schilderen en verhalen uit de Sint-Janskluis

12 okt 2021, 10:10 Nieuws
deuren schilderen geleen zuid en de kluis
In de herfstvakantie, op dinsdag 26 oktober, organiseert stichting Petje af Zuid-Limburg in samenwerking met ZOwonen en Helwig Kozijnen het project “Open de Deuren – waar iemand naar je luistert”.
Tegenover de Zuidkamer in winkelcentrum Zuidhof in Geleen kunnen kinderen (alle leeftijden) maar ook volwassenen van 13:00 tot 16:00 uur naar eigen inzicht een tiental oude deuren, die uit sloopflats uit de omgeving werden gehaald, beschilderen.
De beschilderde deuren worden later her en der in de wijk tentoongesteld. Petje af Zuid-Limburg wil daarmee de boodschap uitdragen dat we ons in deze individualistische tijd niet door een dichte deur moeten laten weerhouden, maar gewoon met de deur in huis moeten vallen en in contact moeten komen met onze buren.
Kunstenaar en tekenaar Lianne Dohmen is er die middag ook bij en geeft kinderen tips hoe ze de oude deuren kunnen schilderen.
De dag erna, op woensdag 27 oktober, kunnen kinderen (vanaf 6 jaar) in de Sint-Janskluis luisteren naar Verhalen uit de eeuwenoude Sint-Janskluis in Geleen. Van 14:00 tot 16:00 uur komen Lianne Dohmen (kunsttekenaar), Esther Walraven (kinderboekenschrijfster) en Mala (zangeres) naar de Kluis om die verhalen te vertellen.
Meedoen aan beide activiteiten is gratis. Aanmelden via een e-mail aan [email protected] .