Ouderen Politiek Actief gaat verder als Samen Politiek Actief

09 okt 2017, 8:03 Nieuws
opa wordt spa jack renet
De in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partij OPA - Ouderen Politiek Actief - gaat verder onder de naam SPA - Samen Politiek Actief.
Dat maakte Jack Renet, sinds het vertrek van Piet Veugen naar het CDA fractieleider van de eenmansfractie van OPA, zaterdag bekend in Glanerbrook.
OPA heeft volgens Renet de afgelopen jaren een vinger aan de pols gehouden wat betreft de gevolgen van besluiten voor ouderen, want daar was onvoldoende aandacht voor. Maar er is natuurlijk veel meer aan de hand in de stad. Volgens Renet heeft het in zijn ogen funeste beleid van CDA, GOB, PvdA en D66 de stad aan de rand van de financiële afgrond gebracht en op flinke achterstand gezet ten opzichte van alle omliggende gemeenten in binnen- en buitenland.
Hij stelt verder dat de bevolking van de verschillende kernen binnen de gemeente door het gevoerde beleid steeds verder uit elkaar is gegroeid. Er is volgens hem sprake van groeiende armoede en er zijn groeiende problemen met integratie. Verder krijgt de stad de komende jaren te kampen met toenemende vergrijzing en ontgroening.
"Om al die problemen aan te pakken zul je echtsamenmoeten werken. Daarom hebben wij besloten om een nieuwe naam voor onze partij te kiezen die beter aansluit op de wijze waarop wij politiek bedrijven: Samen Politiek Actief", aldus Renet. Op dit moment wordt SPA vertegenwoordigd door raadslid Jack Renet en de commissieleden Lau van de Bergh, Marcel Eijkenboom en Harrie Vaasen.
Tijdens de bijeenkomst in Glanerbrook liet Renet de aanwezige vertegenwoordigers van verenigingen die gebruik maken van de faciliteiten van Glanerbrook weten dat SPA zich volledig zal inzetten voor het volledige behoud van Glanerbrook. SPA heeft daarover onderstaande verklaring afgegeven en roept alle andere politieke partijen binnen de gemeente op deze verklaring te steunen:
"Glanerbrook is van eminent belang voor de bevolking van Geleen en voor de verenigingen die er gevestigd zijn. Het verwijderen of verminderen van kernactiviteiten, waaronder zwemmen en schaatsen, tast de levensvatbaarheid van het gehele sportcomplex en alle daar sportende verenigingen aan hetgeen grote maatschappelijke en sociale gevolgen heeft en is daarom onacceptabel."
beeldmerk spa