Park D'n Dreesj in Holtum is nu officieel in gebruik

16 okt 2016, 23:20 Nieuws
park dn dreesj klaar 3
Op zaterdag 15 oktober werd park D'n Dreesj in Holtum officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde door de onthulling van een naambord door wethouders Pieter Meekels en Leon Geilen.
park dn dreesj
Foto: Marcel Claessens
Het park kwam tot stand op initiatief en met medewerking van de wijkbewoners en wijkplatform Holtum en in nauwe samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen.
Eind 2012 vroeg het wijkplatform de gemeente om het terrein van de voormalige voetbalvelden als park in te richten om daarmee de woon- en leefomgeving te verbeteren.
Ook wilden de schutterij en Jong Nederland graag duidelijkheid over de toekomst van het terrein. De gemeente heeft vervolgens een schetsontwerp voor de inrichting van het terrein gemaakt, waarin zoveel mogelijk rekening werd houden met de ideeën van het wijkplatform. Het college heeft in februari 2014 besloten het park te realiseren.
Vooruitlopend daarop zijn op verzoek van de jeugd van Holtum twee voetbaldoeltjes geplaatst. Deze doeltjes zijn ook teruggekomen in het definitieve ontwerp voor park D'n Dreesj .
park dn dreesj klaar

Park D'n Dreesj mogelijk door burgerparticipatie

Het wijkplatform is van meet af aan nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de ontwerpen voor het park. Er is voortdurend met elkaar overlegd en gezamenlijk zijn de locaties bepaald voor de activiteiten die men er wilde kunnen ontplooien.
Zo werden bijvoorbeeld voor het verkrijgen van de gewenste laanstructuur dubbele bomen verwijderd. Van een aantal stammen zijn door buurtbewoners de boombanken gemaakt die in het park zijn geplaatst. Het wijkplatform heeft middelen bij elkaar gesprokkeld om ook bij te dragen aan het park en heeft verder geld ontvangen van diverse instanties en sponsoren, waaronder van de stichting Kern met pit. Het klimtoestel, de boombanken en een prullenbak konden zo door het wijkplatform worden bijgedragen.
park dn dreesj klaar 2
Ook tijdens de uitvoerende werkzaamheden is er samengewerkt. Het buurtplatform aanwezig geweest bij de keuring van de bomen. Jong Nederland heeft de naambordjes bij de bomen verzorgd - er staan nu 20 verschillende soorten bomen in het park. Op de bordjes staan in Latijn en Nederlands de namen van de bomen. Het wijkplatform heeft de kosten daarvan betaald.
De werkzaamheden voor de aanleg van park D'n Dreesj startten in juni 2015. In september was het grootste deel van het werk achter de rug. In het najaar werden de bomen geplaatst, maar het was toen te laat om het terrein in te zaaien. Dat zou in het voorjaar van 2016 moeten gebeuren, maar toen brak een kletsnatte periode aan. Pas voor de afgelopen zomervakantie konden de werkzaamheden aan het park worden voltooid en sindsdien wordt er regelmatig gemaaid om van het onkruid af te komen.
Zo is door samenwerking van buurtbewoners, wijkplatform en gemeente een mooi park ontstaan waar verenigingen en inwoners veel plezier aan kunnen beleven.
park dn dreesj