Parkeerinstallatie Odaparking vernieuwd: kentekenparkeren mogelijk

10 mei 2021, 10:10 Nieuws
odaparking sttard ingang haspelsestraat
De parkeerinstallatie in de Odaparking is vernieuwd. Daardoor kunnen bezoekers nu gebruik maken van 'kentekenparkeren' en contactloos betalen.
Bij het binnenrijden wordt het kenteken van de auto automatisch geregistreerd. U kunt vervolgens uw auto parkeren en doen waar u voor komt. Na afloop kunt u betalen bij een betaalautomaat óf meteen doorrijden naar de uitrit. Bij de uitrit krijgt u op basis van uw kenteken het verschuldigde bedrag te zien. Betalen gaat vervolgens
gemakkelijk met uw pinpas. Meer weten?
Gewoon betalen bij een betaalautomaat kan natuurlijk ook. U voert het ticket in of u toetst het kenteken van uw auto in en rekent af. U rijdt dan naar de uitrit waar de slagboom gelijk zal openen omdat de camera “ziet” dat uw kenteken het parkeergeld heeft betaald.
Bij het inrijden van de parkeergarage krijgt u overigens altijd een ticket, ook al werkt alles op basis van kenteken. Dit ticket krijgt u door met uw hand voor de blauwe knop “te zwaaien”. Dit is een drukknop, maar u krijgt ook een ticket door met de hand voor de knop te bewegen, dus geheel contactloos. Het ticket krijgt u altijd, ook al werkt alles op basis van een kenteken. Stel u wilt betalen bij de betaalautomaat en u weet uw kenteken niet, dan gebruikt u gewoon het ticket.