Parkeerirritaties bij Albert Heijn

03 okt 2015, 19:46 Nieuws
parkeren ah 20151003 2
De eerste week betaald parkeren op de Brugstraat onder het regime van Albert Heijn zit erop. Om nou te zeggen dat het allemaal lekker marcheert? Niet echt.
De onduidelijkheid over de inritten op de Brugstraat is regelmatig oorzaak van opstoppingen. De werkstudent die bij de slagboom staat om de doorstroming te versnellen vindt het allemaal prima. "Prima bijbaantje dit. Goed betaald ook. Het systeem werkt wel, maar de mensen snappen het nog niet allemaal."
Aan de kant van de Monseigneur Claessensstraat staan regelmatig automobilisten voor de verkeerde (dubbele) slagbomen: die zijn alleen voor leveranciers, winkelend publiek moet een paar meter verderop zijn en een ticket uitnemen voordat de slagboom open gaat.
Op het parkeerterrein zelf is de routing niet echt gelukkig gekozen en rijden automobilisten met de regelmaat van de klok tegen de toegestane rijrichting in. Het is dan ook goed opletten geblazen, zeker op dagen als het erg druk is en zich, zoals zaterdag, herhaaldelijk een file met uitrijders vormt. Mensen die zijn vergeten te betalen houden de zaak flink op. Ook al heb je voor meer dan 15 euro boodschappen gedaan bij Albert Heijn (wat recht geeft op een uur gratis parkeren), het parkeersysteem weet dat pas als bij het afrekenen van de boodschappen aan de kassa ook het parkeerkaartje is gescand. Als dat wordt vergeten gaat de slagboom bij uitrijden niet open. Files dus, en irritaties. Niet alleen bij het inrijden en het uitrijden. Ook daartussenin, voor de betaalautomaat... Vooral als een van die automaten er ook nog eens de brui aan geeft. En wie dan alleen contant kan betalen ziet vervolgens dat de betaalautomaat buiten geen muntinworp heeft. Grrr.
Soms lopen de irritaties zo hoog op dat er geweld wordt toegepast: de omhoog gebogen slagboom van de uitrit aan de Monseigneur Claessensstraat getuigt daarvan. En als de zaak volledig in de soep dreigt te draaien zet Albert Heijn uit arren moede de slagboom maar open en neemt een werkneemster de al dan niet betaalde parkeerkaarten in.
"We hebben uitzicht op het parkeerterrein. Veel taferelen afgelopen week hadden een hoog slapstick gehalte", zegt een bewoonster van het aangrenzende appartementencomplex De Sittadel. "Als deze situatie niet verbetert dan gaat dat Albert Heijn beslist klanten kosten, dat voorspel ik je."