Parkfestival Sittard doneert vijfduizend euro aan Greutsj

20 okt 2022, 12:00 Nieuws
koningsdag 2022 parkfestival sittard 2
SGN
Voorzitter Eric IJpelaar van het Parkfestival Sittard heeft bekendgemaakt dat een deel van de opbrengst van de 25e editie van het Parkfestival Sittard wordt gedoneerd aan Greutsj.
De jubileumeditie van Parkfestival Sittard vond op Koningsdag plaats in het sfeervolle Sittardse stadspark langs de Vijverweg. Greutsj ontvangt een donatie van vijfduizend euro.
Projectcoördinator Michel van Dijke van Greutsj zegt zeer verheugd te zijn met de donatie: "Op 1 september zijn we gestart met activiteiten die moeten bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in de Westelijke Mijnstreek. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en gasten ontdekken, ontplooien, verkennen en vergroten deelnemers hun bekwaamheid naar de toekomst. Doordeweeks en in het weekend bestaan onze lessen en activiteiten uit thematisch leren, sporten, spelen en ontdekken voor alle doelgroepen.
We hebben het komend weekend bijvoorbeeld het Harry Potter Weekend in Plinthos waar ruim 55 kinderen aan meedoen. We kunnen nu kinderen waarvan ouders het financieel niet breed hebben, en kinderen uit Oekraïne gratis laten meedoen. Ook gaan we kijken of we activiteiten rondom de feestdagen kunnen gaan organiseren voor deze doelgroepen."
greutsje activiteit 1 foto max storms
Greutsj in actie