Parkfestival Sittard: volop muzikaal vermaak voor jong en oud

26 apr 2023, 20:00 Nieuws
parkfestival koningsdag 2017
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Op Koningsdag start de 26e editie van het zoals altijd gratis toegankelijke Sittardse Parkfestival met een grote vrijmarkt.
Later op de ochtend vinden de eerste optredens op het podium plaats. Verder valt er voor jong en oud van alles te beleven. Verder is er gelegenheid te over om een drankje te bestellen of wat lekkers te eten. Het programma ziet er op Koningsdag als volgt uit:

10:30-12:30 uur: Jeugdpodium Parkfestival

Met optredens van:
  • jeugdorkest van harmonie St. Joseph
  • jeugdband Phazed (van Graaf Huyn)
  • jeugdband Sync (combinatie van Trevianum, Graaf Huyn en Connect College)
Op Koningsdag zal het Jeugdorkest van harmonie Sint Joseph samen met theatermaakster Joes Boonen een interactieve muziekvoorstelling voor jong en oud ten gehore brengen. Joes schreef het kinderboek Hé Koe, waar ga jij naar toe? naar aanleiding van de overstromingen in juli 2021. Koe Leonarda 12 uit Echt zwom tijdens dit noodweer wel 100 kilometer in de Maas! Samen met Joes en het Jeugdorkest volgen we Koe op haar spannende avontuur! Een must voor alle kinderen!

13:00-13:45 uur: Barn & Belle

Dit duo speelt een mix aan Americana & Roots muziek op een arsenaal aan Country & Folk instrumenten. Wasbord, banjo, dobro, melodica en hun Travellers Drummachine
. Begin 2018 besloot dit tweetal, na vele concerten en jamsessies, samen muziek te gaan maken. In dat jaar wonnen zij meteen de finale van Podiumvrees Bandcontest, waardoor ze het Mama's Pride Festival in Geleen mochten openen.
Inmiddels zijn ze vele zelfgemaakte nummer verder en mochten ze in oktober 2022 Nederland vertegenwoordigen tijdens The International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennessee. Uit de 200 andere internationale acts wisten ze zelfs de Halve finale te bereiken. Barn & Belle bestaat uit Lea Lomans (vocals, drums & percussie) en Jesse Deledda (vocals, gitaren, banjo).

14:15-15:00 uur: VANHOUdT

Evergreens uit de bevlogen jaren 60 en 70 worden afgewisseld met eigen werk (in Engels en dialect). Op de setlist juweeltjes van Bob Dylan, Elvis, The Band, Ben Howard, Paul Simon. Soms subtiel, soms rauw, soms plat, maar altijd Rock ’n Roll.

15:30-16:30 uur: Elle Hollis & Band

De 23-jarige singer-songwriter Elle Hollis groeide op in een klein dorp niet ver van Sittard, maar haalt haar muzikale inspiratie van over de hele wereld. Elle zingt en schrijft al van jongs af aan, baande zich een weg door de muziekindustrie na een trip naar Stockholm. Daar leerde ze over de popcultuur, werkte ze aan haar songwriting en tekende ze een publishing deal met Warner/Chappell. Dankzij haar talent kon ze op 'writing trips' naar Los Angeles en New York kon, waar ze zichzelf verder ontwikkelde. Het resultaat hiervan: een cosmopolitan sound gecombineerd met aangrijpende teksten.

17:00-18:00 uur: Come2Lucy

Come2Lucy is de voorzetting van de legendarische Soul en Rock coverband Juicy Lucy. Na een aantal fantastische reünieconcerten van Juicy Lucy wilde een groot deel van de bandleden toch graag een doorstart maken... En zo ontstond Come2Lucy, een elfkoppige rock/soul/fun(k) band met een deel oudgedienden uit de Juicy Lucy-tijd, aangevuld met nieuw bloed. Een knallende formatie die de vonken ervan af laat schieten op Koningsdag.