Peet van Erp benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey

07 jan 2023, 20:00 Nieuws
peet van erp ridder pappegey
Oud-voorzitter van Optochkommitee Zitterd Peet van Erp is vanavond door stadscarnavalsvereniging De Marotte benoemd tot Ridder in de Orde van de Pappegey.
Deze onderscheiding komt enkel toe aan personen die zich bovenmatig hebben ingezet voor de Zittesje Vastelaovend . Dat de onderscheiding Van Erp om deze reden terecht toekomt zal door niemand in de Sittardse carnavalswereld worden betwist.
Peet van Erp was stadsprins in 1989. In 1991 werd hij secretaris bij de Auwt Prinse en daarna was hij elf jaar actief bij De Marotte, waar hij al snel protocollis (secretaris) werd. Die functie verruilde hij in maart 2013 voor die van voorzitter van het Optochkommitee Zitterd (OKZ), want zijn hart lag – en ligt – toch vooral bij de Sittardse carnavalsoptochten en dan vooral het wageboewe . Afgelopen jaar nam hij afscheid van het OKZ. Een van de belangrijkste initiatieven voor het behoud van de kunst van het wageboewe is het door hem opgezette kerkesprojek , waarmee hij de jongere jeugd alvast warm weet te maken voor en te interesseren in de kunst van het bouwen van carnavalswagens.
Verder is hij een vaste medewerker van de Pappegey, waarvoor hij jaarlijks menige kolderieke bijdrage produceert. Dat deed hij ook jarenlang voor de Groosse Nómmer, de act waarmee de Auwt Prinse normaliter hun nieuwste lid inlijven bij de vereniging.
In elk van zijn functies etaleerde hij een tomeloze gedrevenheid in combinatie met een groot gevoel voor humor. Kortom: een waardige ontvanger van de onderscheiding Ridder in de Orde van de Pappegey.