Pergamijn zet vrijwilligers in het zonnetje!

26 sep 2017, 14:23 Nieuws
pergamijn vrijwilligersdag 2017 2
Vrijwilligers zijn onmisbaar. En daarom zette Pergamijn zaterdag 23 september jongstleden haar vrijwilligers in het zonnetje.
Deze vrijwilligersdag wordt jaarlijks georganiseerd. Ruim 150 vrijwilligers kwamen samen bij onze zuiderburen in Dilsen-Stokkum. Daar namen ze deel aan diverse activiteiten en genoten ze van een hapje en drankje.

Onmisbaar

Elke dag leveren honderden vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze cliënten. "Vrijwilligers helpen cliënten vooral bij de invulling van hun vrije tijd", vertelt Monique, coördinator vrijwilligerswerk bij Pergamijn. "Ze gaan samen wandelen, helpen bij het bereiden van de maaltijd, leren een cliënt breien en ga zo maar door. Dat brengt voor cliënten net dat beetje extra en dat is onmisbaar. Daarnaast vinden de vrijwilligers het fijn iets voor een ander te kunnen betekenen. Dat geeft veel voldoening".
pergamijn vrijwilligersdag 2017 1

In het zonnetje

Met de jaarlijkse vrijwilligersdag zet Pergamijn haar vrijwilligers in het zonnetje. Deze keer konden vrijwilligers kiezen uit diverse activiteiten, waaronder een huifkartocht, een bezoek aan een natuurpark, varen in een fluisterboot en een stadswandeling. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue in Vlaamse stijl. Joyce, tevens coördinator vrijwilligerswerk: "Bij Pergamijn kunnen we rekenen op de hulp van bijna 600 vrijwilligers. Met deze vrijwilligersdag bedanken we hen voor hun enthousiasme en inzet. Dat is het minste wat we kunnen doen."

Meer informatie

Meer informatie over vrijwilligerswerk en/of aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met Monique Simon of Joyce Quadtflieg via telefoonnummer (0475) 47 96 66 of stuur een e-mail aan [email protected] of [email protected] .
Meer informatie over Pergamijn is te vinden op www.pergamijn.org .