Philharmonie Sittard presenteert Phinyl

14 mrt , 20:00 Nieuws
philharmonie phinyl
Op zaterdag 6 april presenteert het harmonieorkest van de Philharmonie Sittard onder leiding van dirigent Jos Zegers een wervelend programma in het Toon Hermans Theater.
Het concert heeft de bijzondere titel Phinyl meegekregen en verwijst daarmee naar de verweving van het moderne muzikale repertoire van de Philharmonie met de retro 78-toeren grammofoonplaten uit de jaren zestig. Het muzikale menu van deze avond bestaat uit een aangenaam luisterprogramma met klassieke en lichte muziek. Van hedendaagse muziek tot adembenemende filmmuziek en van 19e eeuwse muziek tot Toon Hermans: een ware trip down memory lane !
De presentatie van de avond is in handen van Marc Hermans, bekend als zanger en acteur van Medammecour en de dialectband Ummer d’r Neaver. Marc is een rasverteller en heeft een zeer brede belangstelling en veel meer in huis dan alleen vastelaovend . Hij is ook een fanatiek vinyl liefhebber en zal op deze avond vanachter zijn draaitafel met oude grammofoonplaten de bezoekers van het concert meenemen in het programma.
Naast Marc Hermans leveren ook Catalijne, Lo van Gorp, Rob Mennen en Cyrille Niël een muzikale bijdrage aan de avond. Catalijne is een verhalend zangeres, bekend om haar expressieve en betoverende manier van zingen en performance. Met de Concours de la Chanson Liesbeth List-prijs op haar naam staat zij voor muziek die raakt en verbindt. Met haar stem en persoonlijkheid neemt ze je mee in de wondere wereld van emotie en verbeelding.
Lo van Gorp is een gelouterde en door de wol geverfde muzikant uit Leiden. Jarenlang zat hij in de band van Marco Borsato, werkte samen met onder anderen Al Jarreau, Oleta Adams, Ladies of Soul en het Metropole Orkest en maakte mede daardoor wereldwijd zijn opwachting op honderden podia.
Als pianist en begaafd muzikant is Rob Mennen een graag geziene gast bij veel solisten, ensembles en orkesten. Het kleinkunstlied heeft daarbij zijn lichte voorkeur. Rob Mennen is veelvuldig betrokken bij musicals, harmonieconcerten, workshops en bekend van zijn theatervoorstelling Nu wordt het Mennens of van L1 televisie waar hij een eigen programma ( Op verzeuk op bezeuk ) heeft.
Cyrille Niël behoeft in Sittard bijna geen introductie meer. Dit Phillid en rasechte Sittardenaar staat vanaf zijn twaalfde op het toneel bij de Zittesje revuu, speelt in de smartlappenband De Schaamschotten, zingt met bigband Beeg uit Grevenbicht en heeft zijn eigen onemanshow in verschillende Limburgse theaters. Cyrille Niël staat bekend om zijn puurheid, respectvolle humor en gevoelige vertolkingen van liedjes van Toon Hermans. Tijdens het concert zullen dan ook verschillende muziekstukken van Toon Hermans de revue passeren.
Daarnaast staan enkele bekende muziekwerken zoals Voilà en Englishman in New York op het repertoire van de muzikanten van de Philharmonie Sittard. Bijzonder is ook het bekende trompetconcert Le Carnaval de Venise uit de 19e eeuw met Phillid Lisa Schiffler als soliste of de speciaal voor de Philharmonie geschreven bewerking van de filmmuziek van de bioscoopfilm Dunkirk .