Piet Giesberts herinneringsmedaille 2019 voor Jos Cremers

04 dec 2018, 17:09 Nieuws
jos cremers sjoutvotte piet giesberts herninneringsmedaile sjoutvotte kluis geleen 16 9
De Sjoutvotte van Gelaen maken met trots bekend dat Jos Cremers op 8 februari 2019 wordt onderscheiden met de Piet Giesberts herinneringsmedaille.
Deze medaille wordt jaarlijks door De Sjoutvotte toegekend aan een persoon, een vereniging of een instelling vanwege zijn of haar verdiensten voor de Limburgse gemeenschap in het algemeen of voor de vastelaovend of Limburgse tradities in het bijzonder. de uitreiking vindt plaats voorafgaand aan het Prinsenbal.
Dit carnavalsseizoen wordt de medaille voor de 48ste keer uitgereikt en ditmaal valt de eer te beurt aan Jos Cremers. Jos is geboren en getogen in Geleen en zet zich al sinds jaar en dag in voor het verenigingsleven en culturele activiteiten binnen en buiten Geleen. Jos heeft zich onder andere in de beginjaren van de fusie tussen Geleen, Sittard en Born enorm ingezet om Geleen als stad levend te houden. Dit heeft mede geleid tot de jaarlijks terugkerende MP Feesten. Dit succesvolle evenement draagt nog steeds het oude stadswapen van Geleen. Verder is Jos al sinds 1998 bestuurslid van het LVK en heeft hij jarenlang adminstratiewerk voor de Flaarisse gedaan. In 1981 was Jos stadsprins van de Waereldsjtad. Daarnaast is hij verbonden aan het SAP (Soosjeteit Awt Prinse) en heeft hij samen met de Heemkundevereniging Geleen en het Barbaracomité diverse projecten gedaan. Voor al zijn verdienstelijkheden is Jos reeds benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en heeft hij de Orde van de Aafgebrende Gaaskaetel ontvangen, de hoesorde van de Flaarisse.
De uitreiking van deze hoogste onderscheiding van De Sjoutvotte vindt plaats op vrijdag 8 februari 2019 in de Biesenhof. Na een toespraak door president Dave van Breukelen zal de medaille met bijbehorende oorkonde door voorzitter Peter Steps worden overhandigd.