Pitboel Theater met Jazz in Sittard 8 mei 2023

24 apr 2023, 16:00 Nieuws
jazz in pitboel
Jazz in Sittard keert bij het Pitboel Theater elke tweede maandag van de maand om 20:00 terug.
Wat staat er te gebeuren? Gastheer Bart Oostindie ontvangt elke maand verschillende (jazz)musici om samen de diepte mee in te duiken. Geïmproviseerde muziek passeert de revue in allerlei hoedanigheden, vormen en smaken.
De editie van 8 mei wordt een bijzondere. Het programma bestaat dan uit twee delen. Voor de pauze wordt het programma ingevuld door Paul van Kemenade. Paul doet dit met het ZNWO. Het ZNWO mag worden gezien als voortzetting van het befaamde Brabants Leer Orkest (de BLO Band), dat Paul van Kemenade in 1979 startte en waaruit tal van befaamde musici zijn voortgekomen, zoals Eric Vloeimans, Pieter Bast, Jeroen Doomernik. Die speelden allemaal in de eerste edities van het BLO.
Van Kemenade geeft nog steeds workshops, maakte vele cd’s onder eigen naam en is als altist nog steeds actief op de podia in Nederland en daarbuiten. Doomernik startte vijfentwintig jaar geleden in Den Bosch de Stichting Jazzwerkplaats waarvan hij artistiek leider is.
Na de pauze met Bart Oostindie en Jerome Cardynaals op drums, Simon Oslander op toetsen en Martin Verdonk op percussie.
Dit optreden is tevens op 9 mei in de Jazzwerkplaats Den Bosch en krijgt daar op maandag 13 november en 14 november een vervolg.
jazz in sittard pitboel 8 mei 2023 affiche