Planning aanleg glasvezel door E-Fiber in Sittard-Geleen

25 jul 2022, 12:00 Nieuws
aanleg 2020 06 16 e fiber 0043
E-Fiber is begonnen met de aanleg van glasvezel. In zeven dorpen en wijken worden de glasvezelkabels al in de grond gelegd.
De andere volgen later dit jaar. Naar verwachting is begin 2024 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk.

Aanleg in etappes

De gemeente Sittard-Geleen wordt dorp voor dorp en wijk voor wijk aangesloten op het glasvezelnetwerk. Van Grevenbicht tot Sittard en van Holtum tot Munstergeleen. Geen straat wordt overgeslagen. Aannemers Zener en Circet voeren in opdracht van E-Fiber de graafwerkzaamheden uit.

Graven in jouw straat

Voor inwoners kan de aanleg vragen oproepen. Er gaan straten open voor de graafwerkzaamheden. Daarbij wordt de overlast voor bewoners maximaal beperkt; bijna elke straat die opengaat, is binnen een dag weer dicht. Om erachter te komen wanneer E-Fiber in jouw wijk start met aanleggen van het glasvezelnetwerk kijk je op e-fiber.nl/sittard-geleen . Daar vind je de planning met de verdeling van de gebieden. Door jouw adres op te zoeken op de kaart zie je in welk gebied jouw woning ligt. In de tabel zie je vervolgens wanneer E-Fiber in jouw buurt aan de slag gaan.