Poetsbeurt voor de Flinx

08 jun 2023, 10:00 Nieuws
flinx krijgt een wasbeurt
In de tuin aan de achterzijde van museum Het Nieuwe Domein in Sittard, die grenst aan de Begijnenhofstraat, staat al jarenlang een kunstwerk.
Het knalroze gevaarte - de Flinx van de Amerikaanse kunstenaar Mark Gonzales - fleurt de boel op en trekt de aandacht. Zo nu en dan krijgt het beestje een poetsbeurt en soms is daar een speciale reden voor.
Zoals komende zondag: dan is de tuin, na de Sacramentsprocessie, het decor voor een receptie ter ere van de afgelopen zaterdag tot priester gewijde kapelaan José Guerrero, die zondag om 09:30 uur zijn Eerste Plechtige Heilige Mis opdraagt in de Sint Petruskerk in Sittard.
Aansluitend trekt de Sacramentsprocessie door de binnenstad van Sittard. Na de processie is er van circa 12:15 tot 14:30 uur gelegenheid om kapelaan José te feliciteren in het Nieuwe Domein, Kapittelstraat 6 in Sittard.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de viering van de Eerste Mis, de Sacramentsprocessie en de receptie in de tuin van het Nieuwe Domein.