Politie-actie tegen mobiel banditisme: 60 aanhoudingen

21 mei 2017, 11:21 Nieuws
politie rug politieman
Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 mei heeft de politie in heel Nederland een gerichte actie uitgevoerd tegen rondtrekkende criminelen.
Daarbij werden 60 personen aangehouden die zich schuldig hebben gemaakt aan criminele activiteiten als winkeldiefstal, drugshandel, identiteitsfraude, mensenhandel en woninginbraken.
De Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de IND ondersteunden de actie. Mobiel banditisme is niet alleen een Nederlands probleem. Daarom waren Duitse, Belgische en Roemeense politie-agenten nauw betrokken bij de actie, waarbij duizenden personen werden gecontroleerd. De controles werden uitgevoerd op snelwegen, parkeerplaatsen en in treinen. Agenten konden daarbij direct via een speciaal ontworpen app de systemen van Europol en betrokken landen raadplegen.
Bij de actie werden valse papieren, drugs, wapens, geld en veel gestolen spullen aangetroffen. Verder werden openstaande boetes en belastingschulden geïnd. Ook werden twee personen aangehouden die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten.