Politie bevestigt: in Geleen gevonden lichaam is van vermiste Gino

04 jun 2022, 17:15 Nieuws
politieonderzoek lichaam landgraaf geleen
Tijdens een persconferentie in Maastricht heeft de politie vanmiddag laten weten dat het vanochtend in Geleen aangetroffen lichaam dat van de vermiste Gino van der Straeten is.
Gino werd sinds afgelopen woensdag vermist in Kerkrade, waar hij logeerde bij een oudere zus. De alarmbellen gingen af toen Gino niet terugkeerde van een veldje waar hij zou gaan spelen. Later werd zijn zwarte step teruggevonden en bij een grote zoekacties in de omgeving werden voorwerpen aangetroffen die met de vermissing te maken zouden kunnen hebben.
Mogelijk hebben deze bijgedragen aan het opsporen van de verdachte. Afgelopen nacht pakte de politie een 22-jarige inwoner van Geleen op, op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Gino. Daarop raakte het onderzoek in een stroomversnelling en werd vanochtend vroeg achter een woning grenzend aan De Landgraaf in Geleen het lichaam van Gino gevonden.
De verdachte is een bekende van justitie en zit in beperkingen. Hij mag enkel met zijn advocaat spreken. Politie en het Openbaar Ministerie beantwoorden zolang het onderzoek loopt geen vragen over de zaak.